11.11.11 voert campagne met 'vluchtende' politici

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir geportretteerd als een politiek vluchtelinge. Meer is er niet nodig om heel wat stof te doen opwaaien. Het was 11.11.11, de koepel van de Noord-Zuidbeweging, die de affiche dinsdag lanceerde om de aandacht te trekken op zijn campagne rond vluchtelingen. 'Niemand moet zich geviseerd voelen', klinkt het bij 11.11.11. 'Ook andere politieke partijen komen aan bod.'

© 11.11.11

'Sommigen vluchten om politieke redenen. Anderen ook. #AllemaalMensen.' Dat staat bij de affiche waarop Demir (die voor de verkiezingen verhuist van Antwerpen naar Genk) wordt afgebeeld naast een echte politiek vluchtelinge, uit Bagdad. De affiche lokte onmiddellijk veel reacties uit op Twitter, als zou 11.11.11 zich inlaten met politiek. Dat wordt door de koepel ontkend. 'We zijn een pluralistische koepel, dus we zullen nooit één partij viseren', duidt algemeen directeur Bogdan Vanden Berghe.

'Niemand moet zich geviseerd voelen: de affiche met mevrouw Demir is niet de enige die we vandaag lanceren.'

Niet veel later voegde 11.11.11 de daad bij het woord met afbeeldingen van Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Open Vld-politica Annemie Turtelboom.

Beiden verhuisden jaren geleden al naar Antwerpen. Nadien volgde nog Wout Schafraet (PVDA). De afficheactie op sociale media kadert in de campagne 'Allemaal Mensen onderweg naar beter' van 11.11.11, waarin de problematiek van vluchtelingen centraal staat. 'We willen met prikkelende boodschappen de mensen doen nadenken', aldus nog Vanden Berghe.

Zuhal Demir wilde alvast niet reageren.

Een overzicht van de campagne, in de tweets van 11.11.11.