Ruim 85 procent van de moslimjongeren zet zich af tegen religieus extremisme, 68 procent vindt dat Sharia4Belgium moslims een slechte naam bezorgt. Dat blijkt uit een enquête van Gazet Van Antwerpen.

Het onderzoek werd gevoerd bij 700 Vlaamse jongeren, onder wie 500 moslimjongeren, vooral van Marokkaanse origine. Het ging om jongeren tussen 15 en 25 jaar in Antwerpen, Mechelen, Turnhout en Sint-Niklaas.

Moslimterrorisme

Uit de enquête blijkt dat er bij een kleine groep een draagvlak is voor extremisme. Zo vindt 10 procent van de ondervraagden (16 procent van de jongens) moslimterrorisme wel aanvaardbaar. Eén op tien jongeren vindt het aanvaardbaar dat een imam in de moskee haat predikt. Opvallend: een kwart van hen zegt dat ze dat een imam al hebben horen doen.

Boerka

Misschien nog opvallender is dat één op twee ondervraagden vindt dat een vrouw in ons land in het openbaar een boerka moet kunnen dragen. Boerka's zijn bij wet verboden. Van de ondervraagde niet-moslimjongeren vindt één op zeven dat dit moet kunnen. (EE)

Ruim 85 procent van de moslimjongeren zet zich af tegen religieus extremisme, 68 procent vindt dat Sharia4Belgium moslims een slechte naam bezorgt. Dat blijkt uit een enquête van Gazet Van Antwerpen. Het onderzoek werd gevoerd bij 700 Vlaamse jongeren, onder wie 500 moslimjongeren, vooral van Marokkaanse origine. Het ging om jongeren tussen 15 en 25 jaar in Antwerpen, Mechelen, Turnhout en Sint-Niklaas. Moslimterrorisme Uit de enquête blijkt dat er bij een kleine groep een draagvlak is voor extremisme. Zo vindt 10 procent van de ondervraagden (16 procent van de jongens) moslimterrorisme wel aanvaardbaar. Eén op tien jongeren vindt het aanvaardbaar dat een imam in de moskee haat predikt. Opvallend: een kwart van hen zegt dat ze dat een imam al hebben horen doen. Boerka Misschien nog opvallender is dat één op twee ondervraagden vindt dat een vrouw in ons land in het openbaar een boerka moet kunnen dragen. Boerka's zijn bij wet verboden. Van de ondervraagde niet-moslimjongeren vindt één op zeven dat dit moet kunnen. (EE)