Het is volgens het Kamerlid niet meer mogelijk in de huidige context van de onderhandelingen te blijven. "We kunnen zo niet blijven voort onderhandelen. We onderhandelen niet echt, maar doen alsof", luidde het.

Het gaat niet om een nieuwe vraag van de Vlaams-nationalisten, stelde Bracke. Volgens hem wil N-VA al langer de zaken in handen nemen, maar zijn de Franstalige partijen daar niet voor te vinden.

Hij merkte ook op dat de opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever als koninklijk verduidelijker slechts tien dagen heeft geduurd, terwijl de opdrachten van sp.a-senator Johan Vande Lanotte en PS-voorzitter Elio Di Rupo veel langer in beslag namen.

"Er is al een jaar crisis en tijdens die lange periode heeft Bart De Wever maar tien dagen gekregen om oplossingen te zoeken", ging Bracke voort. Hij ziet ook geen heil in een vergadering met de negen partijen over de staatshervorming. Dat is volgens hem de snelste manier om op een mislukking af te stevenen.

Het Kamerlid ging niet verder in op de houding die zijn partij eind deze week zal innemen, wanneer haar "deadline" verstrijkt. "Dat zullen we eind deze week zien. In de politiek zijn enkele dagen een eeuwigheid", aldus nog Bracke. (Belga)

Het is volgens het Kamerlid niet meer mogelijk in de huidige context van de onderhandelingen te blijven. "We kunnen zo niet blijven voort onderhandelen. We onderhandelen niet echt, maar doen alsof", luidde het. Het gaat niet om een nieuwe vraag van de Vlaams-nationalisten, stelde Bracke. Volgens hem wil N-VA al langer de zaken in handen nemen, maar zijn de Franstalige partijen daar niet voor te vinden. Hij merkte ook op dat de opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever als koninklijk verduidelijker slechts tien dagen heeft geduurd, terwijl de opdrachten van sp.a-senator Johan Vande Lanotte en PS-voorzitter Elio Di Rupo veel langer in beslag namen. "Er is al een jaar crisis en tijdens die lange periode heeft Bart De Wever maar tien dagen gekregen om oplossingen te zoeken", ging Bracke voort. Hij ziet ook geen heil in een vergadering met de negen partijen over de staatshervorming. Dat is volgens hem de snelste manier om op een mislukking af te stevenen. Het Kamerlid ging niet verder in op de houding die zijn partij eind deze week zal innemen, wanneer haar "deadline" verstrijkt. "Dat zullen we eind deze week zien. In de politiek zijn enkele dagen een eeuwigheid", aldus nog Bracke. (Belga)