Dit is voor Volkswagen natuurlijk de gedroomde gelegenheid om tal van evenementen te organiseren om dit legendarische model in de bloemetjes te zetten. Het feest begint met een retrospectieve in het historisch museum van Hannover van 9 maart tot 26 juni, waar het publiek verscheidene unieke exemplaren uit de collectie van de fabriek kan bewonderen. Professor Thomas Schwark, directeur van de Art History Museums of Hanover: "Deze tentoonstelling toont aan welke positieve invloed de Bulli heeft gehad op deze fabriek en algemener op de massaproductie in de autosector. Liefhebbers van dit model zullen zeker in de wolken zijn."

Het productieapparaat in Hannover heeft inderdaad een grote expertise met de fabricatie van vans. Deze productie werd al snel één van de speerpunten van de economische kracht van Volkswagen dat zijn activiteiten in 1950 in Wolfsburg opstartte. Tegen 1954 waren er al 100.000 exemplaren van de band gelopen en werd het merk met het probleem van ondercapaciteit geconfronteerd. In Wolfsburg kon men naast de Kever 80 Bulli's per dag produceren, terwijl de vraag opliep tot 330 stuks. Daarop werd een bijkomende productielijn geïnstalleerd waarop de eerste Bulli op 8 maart 1956 werd vervaardigd. De eerste van een zeer lange reeks.(Belga)

Dit is voor Volkswagen natuurlijk de gedroomde gelegenheid om tal van evenementen te organiseren om dit legendarische model in de bloemetjes te zetten. Het feest begint met een retrospectieve in het historisch museum van Hannover van 9 maart tot 26 juni, waar het publiek verscheidene unieke exemplaren uit de collectie van de fabriek kan bewonderen. Professor Thomas Schwark, directeur van de Art History Museums of Hanover: "Deze tentoonstelling toont aan welke positieve invloed de Bulli heeft gehad op deze fabriek en algemener op de massaproductie in de autosector. Liefhebbers van dit model zullen zeker in de wolken zijn." Het productieapparaat in Hannover heeft inderdaad een grote expertise met de fabricatie van vans. Deze productie werd al snel één van de speerpunten van de economische kracht van Volkswagen dat zijn activiteiten in 1950 in Wolfsburg opstartte. Tegen 1954 waren er al 100.000 exemplaren van de band gelopen en werd het merk met het probleem van ondercapaciteit geconfronteerd. In Wolfsburg kon men naast de Kever 80 Bulli's per dag produceren, terwijl de vraag opliep tot 330 stuks. Daarop werd een bijkomende productielijn geïnstalleerd waarop de eerste Bulli op 8 maart 1956 werd vervaardigd. De eerste van een zeer lange reeks.(Belga)