Een stevige pickup als de VW Amarok wordt al eens ingezet voor zwaar werk en kan daarom wel wat power gebruiken. Tot hiertoe zorgde de 2.0 TDI viercilinder voor maximaal 180 pk, maar eigenlijk mochten er wat meer paardjes voorhanden zijn. Vandaar dat Volkswagen nu ook een 224 pk en 550 Nm sterke 3 liter-V6 turbodiesel aanbiedt in de Amarok. Vooral de extra trekkracht (+ 130 Nm), die al vanaf 1.500 t/min beschikbaar is, zullen de gebruikers weten te appreciëren bij het trekken van lasten (tot 3,5 ton) of in het betere offroad-werk.

VW biedt meteen nog twee andere vermogensvarianten van de 3.0 TDI met 163 pk en 204 pk. Naargelang de uitvoering is er keuze tussen enkel achterwielaandrijving, inschakelbare of permanente vierwielaandrijving. Verder kreeg de Amarok een bescheiden facelift die hem een stoerdere snuit, een hertekend dashboard en nieuwe, ergonomischere zetels oplevert. (Belga)

Een stevige pickup als de VW Amarok wordt al eens ingezet voor zwaar werk en kan daarom wel wat power gebruiken. Tot hiertoe zorgde de 2.0 TDI viercilinder voor maximaal 180 pk, maar eigenlijk mochten er wat meer paardjes voorhanden zijn. Vandaar dat Volkswagen nu ook een 224 pk en 550 Nm sterke 3 liter-V6 turbodiesel aanbiedt in de Amarok. Vooral de extra trekkracht (+ 130 Nm), die al vanaf 1.500 t/min beschikbaar is, zullen de gebruikers weten te appreciëren bij het trekken van lasten (tot 3,5 ton) of in het betere offroad-werk.VW biedt meteen nog twee andere vermogensvarianten van de 3.0 TDI met 163 pk en 204 pk. Naargelang de uitvoering is er keuze tussen enkel achterwielaandrijving, inschakelbare of permanente vierwielaandrijving. Verder kreeg de Amarok een bescheiden facelift die hem een stoerdere snuit, een hertekend dashboard en nieuwe, ergonomischere zetels oplevert. (Belga)