Het is volgens Danny Verstraeten, nieuwsanker van VTM, een traditie geworden die nu al bijna 20 jaar oud is: het VTM-nieuws op de startdag van het autosalon live en van ter plaatse uitzenden.

Danny Verstraeten zegt aan Knack.be dat het autosalon het drukst bezochte salon van het jaar is. "Daarom zijn we hier. We hebben uiteraard aandacht voor de nieuwigheden op de markt, maar gaan ook in op actuele thema's zoals de fiscaliteit rond wagens." Om die thema's te bespreken ontvangt VTM onder andere Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Ruimere interesse

VTM is kort na de oprichting van de zender in 1989 begonnen met de live-uitzending van een deel van het VTM-nieuws vanop het autosalon. In die nu bijna twintig jaar heeft Verstraeten enkele zaken zien veranderen.

"Wat me het meest is bijgebleven, is de verbreding van de interesse van de pers. De belangstelling is ruimer geworden en daardoor zie je hier nu ook mensen uit de lifestyle en de showbizz. De auto zelf staat minder centraal dan vroeger: nu komt ook de hele ervaring rond een wagen, de beleving, aan bod. Iedereen heeft dan ook te maken met auto's." (KVDA/SD)

Het is volgens Danny Verstraeten, nieuwsanker van VTM, een traditie geworden die nu al bijna 20 jaar oud is: het VTM-nieuws op de startdag van het autosalon live en van ter plaatse uitzenden.Danny Verstraeten zegt aan Knack.be dat het autosalon het drukst bezochte salon van het jaar is. "Daarom zijn we hier. We hebben uiteraard aandacht voor de nieuwigheden op de markt, maar gaan ook in op actuele thema's zoals de fiscaliteit rond wagens." Om die thema's te bespreken ontvangt VTM onder andere Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Ruimere interesseVTM is kort na de oprichting van de zender in 1989 begonnen met de live-uitzending van een deel van het VTM-nieuws vanop het autosalon. In die nu bijna twintig jaar heeft Verstraeten enkele zaken zien veranderen. "Wat me het meest is bijgebleven, is de verbreding van de interesse van de pers. De belangstelling is ruimer geworden en daardoor zie je hier nu ook mensen uit de lifestyle en de showbizz. De auto zelf staat minder centraal dan vroeger: nu komt ook de hele ervaring rond een wagen, de beleving, aan bod. Iedereen heeft dan ook te maken met auto's." (KVDA/SD)