Het eerste exemplaar dat op de markt kwam, was de 'rallye180' en die kwam in 1969 op de markt. De band kreeg een specifieke rubbersamenstelling, een aangepast loopvlak en door zijn versterkte structuur kon hij een topsnelheid van 180 km/u doorstaan. Deze band bleef niet onopgemerkt en werd door de Duitse vakpers bejubeld in de vroege jaren zeventig. Hij was meteen herkenbaar aan het symmetrische profiel waarbij de tekening links en rechts van de centrale uitsnijding identiek was, maar dan in omgekeerde zin. Daarom had de band ook geen looprichting die moest gerespecteerd worden bij de montage op de velg.

Uniroyal brak als bandenmerk echt door zich als regenspecialist te profileren en droeg veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. De volgende generaties banden, kregen het 'rode parapluutje' als handelsmerk. Uniroyal, een merk met Belgische roots, is inmiddels een onderdeel geworden van de Continental-groep. Continental is eveneens fabrikant van (premium-)banden, maar is ook toeleverancier in de automotive sector op vlak van onder meer elektronische componenten (sensoren), rem- en ophangingselementen.(Belga)

Het eerste exemplaar dat op de markt kwam, was de 'rallye180' en die kwam in 1969 op de markt. De band kreeg een specifieke rubbersamenstelling, een aangepast loopvlak en door zijn versterkte structuur kon hij een topsnelheid van 180 km/u doorstaan. Deze band bleef niet onopgemerkt en werd door de Duitse vakpers bejubeld in de vroege jaren zeventig. Hij was meteen herkenbaar aan het symmetrische profiel waarbij de tekening links en rechts van de centrale uitsnijding identiek was, maar dan in omgekeerde zin. Daarom had de band ook geen looprichting die moest gerespecteerd worden bij de montage op de velg. Uniroyal brak als bandenmerk echt door zich als regenspecialist te profileren en droeg veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. De volgende generaties banden, kregen het 'rode parapluutje' als handelsmerk. Uniroyal, een merk met Belgische roots, is inmiddels een onderdeel geworden van de Continental-groep. Continental is eveneens fabrikant van (premium-)banden, maar is ook toeleverancier in de automotive sector op vlak van onder meer elektronische componenten (sensoren), rem- en ophangingselementen.(Belga)