Sportwagenliefhebbers zullen zich de eerste generatie Puma wellicht nog herinneren. Dat was een compact coupémodel met voorwielaandrijving die op het platform van de Fiesta was gebouwd. Een zekere François Duval verwierf overigens faam in de rallysport aan het stuur van deze Puma die tussen 1997 en 2002 werd verkocht. Hij was beschikbaar met een 1.4, een 1.6 of een 1.7-benzinemotor. Vandaag staat Ford op het punt om een nieuwe Puma te lanceren, maar dat wordt zeker geen sportieve coupé zoals weleer. In de plaats komt een crossover met SUV-elementen die enkel de naam recycleert. Deze nieuwe Puma combineert een "adembenemend exterieurdesign", zegt Ford met een "riante bagageruimte, een modulair interieur en een 48-volt mild hybride aandrijving".

De Puma zal nog dit jaar op de markt komen en zal in de productiesite van Craiova in Roemenië van de band rollen. De Amerikaanse constructeur investeerde sinds 2008 bijna 1,5 miljard euro in deze fabriek. Het eerste beeld van de Ford Puma dat we te zien krijgen, onthult onder meer de koplampen die erg hoog worden ingebouwd en we zien een vrij sportieve en aerodynamische vormgeving. Deze compacte crossover heeft een hoge gordellijn en staat duidelijk hoger op zijn poten. Ford belooft een kofferruimte van 456 liter. Onder de motorkap spint de 1.0 Ecoboost driecilinder benzinemotor waarvan het vermogen werd opgetrokken tot 155 pk.(Belga)

Sportwagenliefhebbers zullen zich de eerste generatie Puma wellicht nog herinneren. Dat was een compact coupémodel met voorwielaandrijving die op het platform van de Fiesta was gebouwd. Een zekere François Duval verwierf overigens faam in de rallysport aan het stuur van deze Puma die tussen 1997 en 2002 werd verkocht. Hij was beschikbaar met een 1.4, een 1.6 of een 1.7-benzinemotor. Vandaag staat Ford op het punt om een nieuwe Puma te lanceren, maar dat wordt zeker geen sportieve coupé zoals weleer. In de plaats komt een crossover met SUV-elementen die enkel de naam recycleert. Deze nieuwe Puma combineert een "adembenemend exterieurdesign", zegt Ford met een "riante bagageruimte, een modulair interieur en een 48-volt mild hybride aandrijving". De Puma zal nog dit jaar op de markt komen en zal in de productiesite van Craiova in Roemenië van de band rollen. De Amerikaanse constructeur investeerde sinds 2008 bijna 1,5 miljard euro in deze fabriek. Het eerste beeld van de Ford Puma dat we te zien krijgen, onthult onder meer de koplampen die erg hoog worden ingebouwd en we zien een vrij sportieve en aerodynamische vormgeving. Deze compacte crossover heeft een hoge gordellijn en staat duidelijk hoger op zijn poten. Ford belooft een kofferruimte van 456 liter. Onder de motorkap spint de 1.0 Ecoboost driecilinder benzinemotor waarvan het vermogen werd opgetrokken tot 155 pk.(Belga)