Sinds de jaren 2000 heeft Peter Auto al diverse platformen gecreëerd aan verschillende periodes uit de autosport en aan diverse competitieauto's die op circuit te zien waren. Peter Auto organiseerde eerder al Classic Endurance Racing 1 & 2, Sixties' Endurance, Trofeo Nastro Rosso, Group C Racing en Heritage Touring Cup - waar vooral GT's, sportieve modellen, prototypes et tourismewagens met historisch belang hun opwachting maakten.

Dit jaar organiseert Peter Auto een nieuwe formule die gewijd is aan éénzitters; de Euro F2 Classic. Een en ander wordt in avant-première getoond op Spa-Francorchamps. De F2 waren éénzitters die werden aangedreven door een atmosferische tweelitermotor (zoals de V6 Renault-Gordini en de 4-cilinder van BMW) en die in een specifiek chassis werden gemonteerd. Tussen 1967 en de jaren 80 werd het Europees kampioenschap gekleurd door namen als Jacky Ickx, Jean-Pierre Beltoise, Johnny Servoz-Gavin, Clay Regazzoni, Ronnie Peterson, Mike Hailwood, Jean-Pierre Jarier, Patrick Depailler, Jacques Laffite, Jean-Pierre Jabouille, René Arnoux en Bruno Giacomelli. Tal van constructeurs bouwden ook een eigen chassis om te kunnen deelnemen aan deze discipline. Bekende namen waren onder andere Alpine, Brabham, Chevron, Ferrari, Lola, Lotus, March, Martini, Matra, McLaren, Osella, Ralt, Surtees en zelfs Tecno. Er zullen ook éénzitters uit de Amerikaanse formules (uit dezelfde periode) zoals de Formule B of de Formule Atlantic aantreden tijdens de Spa-Classic.

In 2017 wordt ook een speciale wedstrijd voorzien voor de Formula Vee. Dat was een eenzitter voor circuitdebutanten die in 1965 werd opgestart. De bolides werden gebouwd met mechanische elementen van de VW Kever. Formule Vee blijft een liefhebbersdiscipline.(Belga)

Sinds de jaren 2000 heeft Peter Auto al diverse platformen gecreëerd aan verschillende periodes uit de autosport en aan diverse competitieauto's die op circuit te zien waren. Peter Auto organiseerde eerder al Classic Endurance Racing 1 & 2, Sixties' Endurance, Trofeo Nastro Rosso, Group C Racing en Heritage Touring Cup - waar vooral GT's, sportieve modellen, prototypes et tourismewagens met historisch belang hun opwachting maakten. Dit jaar organiseert Peter Auto een nieuwe formule die gewijd is aan éénzitters; de Euro F2 Classic. Een en ander wordt in avant-première getoond op Spa-Francorchamps. De F2 waren éénzitters die werden aangedreven door een atmosferische tweelitermotor (zoals de V6 Renault-Gordini en de 4-cilinder van BMW) en die in een specifiek chassis werden gemonteerd. Tussen 1967 en de jaren 80 werd het Europees kampioenschap gekleurd door namen als Jacky Ickx, Jean-Pierre Beltoise, Johnny Servoz-Gavin, Clay Regazzoni, Ronnie Peterson, Mike Hailwood, Jean-Pierre Jarier, Patrick Depailler, Jacques Laffite, Jean-Pierre Jabouille, René Arnoux en Bruno Giacomelli. Tal van constructeurs bouwden ook een eigen chassis om te kunnen deelnemen aan deze discipline. Bekende namen waren onder andere Alpine, Brabham, Chevron, Ferrari, Lola, Lotus, March, Martini, Matra, McLaren, Osella, Ralt, Surtees en zelfs Tecno. Er zullen ook éénzitters uit de Amerikaanse formules (uit dezelfde periode) zoals de Formule B of de Formule Atlantic aantreden tijdens de Spa-Classic. In 2017 wordt ook een speciale wedstrijd voorzien voor de Formula Vee. Dat was een eenzitter voor circuitdebutanten die in 1965 werd opgestart. De bolides werden gebouwd met mechanische elementen van de VW Kever. Formule Vee blijft een liefhebbersdiscipline.(Belga)