Beide voertuigen werden voor het eerst aan de wereld getoond in september, op het autosalon van Frankfurt. Op de Los Angeles Auto Show (16 en 17 november) zullen ze hun officiële debuut in Noord-Amerika maken, maar BMW hield in New York dus al een sneak preview.

De volledige elektrische i3, speciaal ontwikkeld voor stedelijke gebieden en bijgevolg ook wel de 'Megacity Car' genoemd, heeft een vermogen van 168 pk en trekt in minder dan 8 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. Het voertuig biedt plaats aan vier inzittenden.

De hybride-elektrische i8 heeft een vermogen van 349 pk en heeft slechts 4,6 seconden nodig om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan.

Beide futuristische wagens bestaan vooral uit koolstofvezel, een sterk en licht materiaal, wat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. De i3 wordt verwacht in 2013, de i8 moet in 2014 in het straatbeeld te zien zijn. (KVDA)

Beide voertuigen werden voor het eerst aan de wereld getoond in september, op het autosalon van Frankfurt. Op de Los Angeles Auto Show (16 en 17 november) zullen ze hun officiële debuut in Noord-Amerika maken, maar BMW hield in New York dus al een sneak preview. De volledige elektrische i3, speciaal ontwikkeld voor stedelijke gebieden en bijgevolg ook wel de 'Megacity Car' genoemd, heeft een vermogen van 168 pk en trekt in minder dan 8 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. Het voertuig biedt plaats aan vier inzittenden. De hybride-elektrische i8 heeft een vermogen van 349 pk en heeft slechts 4,6 seconden nodig om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Beide futuristische wagens bestaan vooral uit koolstofvezel, een sterk en licht materiaal, wat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. De i3 wordt verwacht in 2013, de i8 moet in 2014 in het straatbeeld te zien zijn. (KVDA)