RACB Conduct leent leswagen

RACB Conduct leent leswagen © belga

De RACB lanceert Conduct, een nieuw autorijlesconcept waarbij men speciaal aangepaste auto’s met twee pedalensets kan huren om vrije autorijlessen te geven.

Met vrije autorijlessen bedoelt men dat de leerling-bestuurder wordt begeleid door een familielid of vriend(in) die al minstens acht jaar over een rijbewijs beschikt. Maar in veel gevallen is de gezinswagen echter niet geschikt als leswagen omdat hij over een automatische versnellingsbak beschikt, niet verzekerd is voor rijlessen of vrij nieuw en/of kwetsbaar is. Dat heeft de RACB (Royal Automobile Club of Belgium) ertoe aangezet om dit vernieuwende initiatief te lanceren.

Conduct is een oplossing die klanten de mogelijkheid biedt om nieuwe Peugeots 208 met alle noodzakelijke uitrusting te huren: twee pedalensets, een bijkomende achteruitkijkspiegel om het leerproces te vergemakkelijken, gps en parkeersensoren. En dat voor een gemiddelde prijs van 15 euro per uur, inclusief verzekering en brandstof.

Dit concept vervolledigt het aanbod van de RACB, die jaren ervaring heeft met rijlessen, en brengt de knowhow en expertise door middel van videohandleidingen over aan de huurders van de wagens. Deze e-learnings zullen begeleiders en bestuurders helpen gedurende de opleiding, aangezien de video’s de verschillende fasen van het leerproces uitleggen. Meer info vind je op www.conduct-belgium.be.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content