De meest succesvolle GT-racewagen van het seizoen 2015 zal in 2017 vervangen worden door een compleet nieuwe bolide. De opvolger van de 911 RSR reed intussen al zijn eerste rondjes op het testcircuit van Porsche in Weissach. Nu begint de testfase op geselecteerde racecircuits wereldwijd. Bij zijn eerste testrondes in Weissach hadden de meeste Porsche-fabrieksrijders de kans om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe GTE-raceauto voor 2017.

"Het is hoogst ongebruikelijk om bij een eerste roll-out verschillende piloten te laten plaatsnemen achter het stuur", vertelt Marco Ujhasi, algemeen projectmanager voor GT Works Motorsport. "Maar aangezien al onze fabrieksrijders betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen, kwam al wie het in zijn agenda kon inplannen naar Weissach om enkele rondjes te rijden."

De eerste officiële deelname in competitie van de RSR-opvolger is gepland in januari 2017, bij de 24-uursrace in Daytona.(Belga)

De meest succesvolle GT-racewagen van het seizoen 2015 zal in 2017 vervangen worden door een compleet nieuwe bolide. De opvolger van de 911 RSR reed intussen al zijn eerste rondjes op het testcircuit van Porsche in Weissach. Nu begint de testfase op geselecteerde racecircuits wereldwijd. Bij zijn eerste testrondes in Weissach hadden de meeste Porsche-fabrieksrijders de kans om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe GTE-raceauto voor 2017."Het is hoogst ongebruikelijk om bij een eerste roll-out verschillende piloten te laten plaatsnemen achter het stuur", vertelt Marco Ujhasi, algemeen projectmanager voor GT Works Motorsport. "Maar aangezien al onze fabrieksrijders betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen, kwam al wie het in zijn agenda kon inplannen naar Weissach om enkele rondjes te rijden."De eerste officiële deelname in competitie van de RSR-opvolger is gepland in januari 2017, bij de 24-uursrace in Daytona.(Belga)