Oud nieuws zal u denken, want Opel heeft toch al enkele jaren een Ampera, die trouwens niet zoveel succes kende. Klopt, en dat is ook de reden waarom deze hybride (met benzinehulpmotor) zonder veel rumoer uit het gamma verdween. Het Duitse merk zag blijkbaar de naam nog steeds zitten en doopte zijn eerste 100% elektrische wagen Ampera-e. Dit wordt een vijfzitter met monovolume-allures in de stijl van de Meriva. Heel andere koek dus dan de 'oude' Ampera die een berline met vier zitplaatsen was.

Opel is intussen overtuigd van het potentieel van elektrisch rijden en kondigt aan dat de Ampera-e de eerste is van een reeks modellen met een alternatieve aandrijving die de volgende jaren op de markt zullen komen. Een complete verrassing is deze Ampera-e niet, want eerder toonde zustermerk Chevrolet al een gelijkaardige Bolt. Beide modellen delen inderdaad dezelfde basis en zullen ook in dezelfde fabriek van de band lopen. Dat geeft ook al een idee van de technische kant van de Ampera-e, waarover Opel nog niet veel losliet, maar die uiteraard grotendeels identiek is aan de Bolt. Chevrolet liet eerder al weten dat de elektrische Bolt 320 km ver raakt, 200 pk en 360 Nm produceert, een top van 146 km/u haalt en iets meer dan 7 seconden nodig heeft voor de spurt van 0 tot 100 km/u. Wat de prijs betreft, spreekt Opel van een betaalbaar bedrag, wat dus rond 25.000 euro moet schommelen.(Belga)

Oud nieuws zal u denken, want Opel heeft toch al enkele jaren een Ampera, die trouwens niet zoveel succes kende. Klopt, en dat is ook de reden waarom deze hybride (met benzinehulpmotor) zonder veel rumoer uit het gamma verdween. Het Duitse merk zag blijkbaar de naam nog steeds zitten en doopte zijn eerste 100% elektrische wagen Ampera-e. Dit wordt een vijfzitter met monovolume-allures in de stijl van de Meriva. Heel andere koek dus dan de 'oude' Ampera die een berline met vier zitplaatsen was.Opel is intussen overtuigd van het potentieel van elektrisch rijden en kondigt aan dat de Ampera-e de eerste is van een reeks modellen met een alternatieve aandrijving die de volgende jaren op de markt zullen komen. Een complete verrassing is deze Ampera-e niet, want eerder toonde zustermerk Chevrolet al een gelijkaardige Bolt. Beide modellen delen inderdaad dezelfde basis en zullen ook in dezelfde fabriek van de band lopen. Dat geeft ook al een idee van de technische kant van de Ampera-e, waarover Opel nog niet veel losliet, maar die uiteraard grotendeels identiek is aan de Bolt. Chevrolet liet eerder al weten dat de elektrische Bolt 320 km ver raakt, 200 pk en 360 Nm produceert, een top van 146 km/u haalt en iets meer dan 7 seconden nodig heeft voor de spurt van 0 tot 100 km/u. Wat de prijs betreft, spreekt Opel van een betaalbaar bedrag, wat dus rond 25.000 euro moet schommelen.(Belga)