In maart pakte Aston Martin op het Autosalon van Genève uit met de RB 003 concept car die een voorproefje gaf van een nieuwe supersportwagen van het prestigieuze Britse automerk. Aangezien dit model tegen 2021 op de markt zal komen, raken stilaan meer gegevens en details bekend. Zo deponeerde Aston Martin recent de naam 'Valhalla', zodat de kans wel erg groot is dat de sportwagen met codenaam 'RB 003' zo zal heten. Wat trouwens in de lijn ligt met Valkyrie.

Ook voor dit nieuwe model blijft de exclusiviteit verzekerd aangezien het productieaantal tot 500 exemplaren beperkt zal blijven. Voor de aandrijving werd gekozen voor een hybride concept op basis van een V6-turbomotor met elektrische ondersteuning die een systeemvermogen van liefst 1.000 pk zal leveren! Daarmee zijn hallucinante prestaties uiteraard verzekerd. Mogelijk krijgt de Valhalla ook een vierwielaandrijving door de plaatsing van een elektromotor op de vooras, een actieve stroomlijn dankzij uitschuifbare koetswerkelementen en een actieve ophanging.

Daarnaast zal de Valhalla zeer compleet en luxueus worden uitgerust met tal van innovatieve en exclusieve snufjes. Maar uiteraard zal dat leiden tot een even indrukwekkend prijskaartje. Momenteel doen de geruchten de ronde dat voor de Aston Martin Valhalla ongeveer 1 miljoen euro neergeteld zal moeten worden.(Belga)

In maart pakte Aston Martin op het Autosalon van Genève uit met de RB 003 concept car die een voorproefje gaf van een nieuwe supersportwagen van het prestigieuze Britse automerk. Aangezien dit model tegen 2021 op de markt zal komen, raken stilaan meer gegevens en details bekend. Zo deponeerde Aston Martin recent de naam 'Valhalla', zodat de kans wel erg groot is dat de sportwagen met codenaam 'RB 003' zo zal heten. Wat trouwens in de lijn ligt met Valkyrie.Ook voor dit nieuwe model blijft de exclusiviteit verzekerd aangezien het productieaantal tot 500 exemplaren beperkt zal blijven. Voor de aandrijving werd gekozen voor een hybride concept op basis van een V6-turbomotor met elektrische ondersteuning die een systeemvermogen van liefst 1.000 pk zal leveren! Daarmee zijn hallucinante prestaties uiteraard verzekerd. Mogelijk krijgt de Valhalla ook een vierwielaandrijving door de plaatsing van een elektromotor op de vooras, een actieve stroomlijn dankzij uitschuifbare koetswerkelementen en een actieve ophanging.Daarnaast zal de Valhalla zeer compleet en luxueus worden uitgerust met tal van innovatieve en exclusieve snufjes. Maar uiteraard zal dat leiden tot een even indrukwekkend prijskaartje. Momenteel doen de geruchten de ronde dat voor de Aston Martin Valhalla ongeveer 1 miljoen euro neergeteld zal moeten worden.(Belga)