Bovendien staan er minder laadpalen langs de snelwegen dan benzinepompen, zeker in Zuid- en Oost-Europa. De kans bestaat dus dat je moet aanschuiven om je elektrische wagen op te laden wanneer je op weg bent naar je vakantiebestemming.

Tips voor een vlotte elektrische autovakantie:

  • Vertrek pas wanneer je weet waar er (voldoende) laadpalen staan.
  • Installeer een app (zoals PlugShare) om actuele informatie te krijgen over piekmomenten en wachttijden aan laadpunten.
  • Vermijd 'zwarte' vertrek- en terugreisdagen.
  • Wacht niet tot je accu bijna leeg is om bij te tanken: beter 3 korte laadsessies dan 1 lange laadbeurt.
  • Vul de wachttijd aan een laadpaal efficiënt in: eet een hapje of drink een kopje koffie om je eigen batterijen op te laden, maak een wandeling of doe enkele oefeningen om je lichaam fris te houden.

Een tankbeurt (tot 80 procent van de accucapaciteit) met een elektrische wagen aan een snellader duurt in de meeste gevallen tussen 30 en 45 minuten.

Bovendien staan er minder laadpalen langs de snelwegen dan benzinepompen, zeker in Zuid- en Oost-Europa. De kans bestaat dus dat je moet aanschuiven om je elektrische wagen op te laden wanneer je op weg bent naar je vakantiebestemming.Tips voor een vlotte elektrische autovakantie:Een tankbeurt (tot 80 procent van de accucapaciteit) met een elektrische wagen aan een snellader duurt in de meeste gevallen tussen 30 en 45 minuten.