Op de autoshow werden 40 voertuigen getoond die 50 jaar auto-ontwikkeling moesten voorstellen. Al deze voertuigen waren overigens van de hand van designer Gordon Murray. De man gaf meteen aan dat het eerste model dat het nieuwe merk IGM zal voortbrengen, de iStream wordt. De klemtoon zal andermaal op lichtgewicht en rijplezier liggen en men zal de ontwikkelingsprincipes gebruiken die ook bij de Mclaren F1 werden toegepast. De bolide zal gebouwd worden van uitermate stijf aluminium in combinatie met elementen van carbonvezel. Deze oplossing moet de helft lichter worden dat geperst staal.

Met deze technologie wil Murray de lat duidelijk hoger leggen op vlak van koetswerkstijfheid en duurzaamheid. Het nieuwe platform zou ook bijzonder flexibel zijn, zodat het ook voor tal van andere producten kan worden gebruikt. Yamaha zou plannen hebben om deze technologie te gebruiken, maar ook de Britse sportwagenfabrikant TVR zou al interesse tonen.(Belga)

Op de autoshow werden 40 voertuigen getoond die 50 jaar auto-ontwikkeling moesten voorstellen. Al deze voertuigen waren overigens van de hand van designer Gordon Murray. De man gaf meteen aan dat het eerste model dat het nieuwe merk IGM zal voortbrengen, de iStream wordt. De klemtoon zal andermaal op lichtgewicht en rijplezier liggen en men zal de ontwikkelingsprincipes gebruiken die ook bij de Mclaren F1 werden toegepast. De bolide zal gebouwd worden van uitermate stijf aluminium in combinatie met elementen van carbonvezel. Deze oplossing moet de helft lichter worden dat geperst staal. Met deze technologie wil Murray de lat duidelijk hoger leggen op vlak van koetswerkstijfheid en duurzaamheid. Het nieuwe platform zou ook bijzonder flexibel zijn, zodat het ook voor tal van andere producten kan worden gebruikt. Yamaha zou plannen hebben om deze technologie te gebruiken, maar ook de Britse sportwagenfabrikant TVR zou al interesse tonen.(Belga)