Lexus toont LC Convertible Concept en RC F Track Edition in Genève

Lexus toont LC Convertible Concept en RC F Track Edition in Genève © BELGA

Lexus presenteert twee Europese primeurs op het Autosalon van Genève 2019: de LC Convertible Concept, een designstudie voor een nieuwe cabriolet, en de RC F Track Edition, een op de autosport geïnspireerde versie van de coupé.

De LC Convertible Concept is een voorbeeld van de creatieve ambities die Lexus heeft. De conceptauto is een designstudie voor een cabrioletversie van de LC Coupé, het vlaggenschip van Lexus. Deze wagen werd afgelopen januari reeds getoond op de North American International Auto Show in Detroit. Hij geeft een idee van een nieuwe versie van de LC, die het gedurfde design waarmee de auto het uithangbord van het merk is geworden, nog verder wil versterken.

De RC F Track Edition brengt dan weer de dynamische prestaties van de coupé van Lexus naar een nog hoger niveau, met aanpassingen op basis van de ervaringen van de racing teams die met de Lexus deelnamen aan internationale GT-competities zoals de Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap, de Blancpain-serie in Europa en het Japanse Super GT-kampioenschap.

Net als de andere sportieve F-modellen van Lexus profiteert ook de RC F Track Edition van nieuwe koolstofvezel componenten die niet alleen lichter zijn, maar ook de aerodynamica verbeteren en de neerwaartse druk verhogen. Deze wagen wordt aangedreven door de bekende atmosferische V8-motor en is uitgerust met keramische remschijven, titanium uitlaateindstukken en een met rood leder bekleed interieur dat het sportieve karakter van de auto extra benadrukt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content