Het luxemerk van Nissan stelde het modeljaar 2018 van zijn QX80 voor in Dubai. Dat is geen toeval, want deze uit de kluiten gewassen en erg luxueuze SUV richt zich vooral op de lucratieve markten in het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Een volledig nieuw model werd het niet, eerder een grondige facelift die de tweede generatie inluidt van deze SUV die zijn basis deelt met de Nissan Patrol.

Uiterlijk vallen vooral de hertekende snuit en de strakke lichtblokken op die de QX80 een moderner en beter geproportioneerd voorkomen bezorgen. Ook de achterzijde kreeg een gelijkaardige behandeling met andere lichtblokken en een nieuwe bumper. De inspiratie hiervoor werd gehaald bij het Monograph concept dat een tijdje geleden werd getoond.

Het interieur vertoont geen spectaculaire wijzigingen met vooral het gebruik van nieuwe materialen en kleurencombinaties en enkele nieuwe uitrustingsopties. Op technisch vlak blijft alles eveneens bij het oude met de vertrouwde V8 5,6 liter gekoppeld aan een 7-trapsautomaat onder het koetswerk. Deze nieuwe Infiniti QX80 is een bijzonder leuke en potente SUV die bij ons echter niet in de brochure staat. Maar zelfs dan zou de QX80 wellicht geen verkoopstopper zijn, aangezien onze markt sterk evolueert naar compactere modellen.(Belga)

Het luxemerk van Nissan stelde het modeljaar 2018 van zijn QX80 voor in Dubai. Dat is geen toeval, want deze uit de kluiten gewassen en erg luxueuze SUV richt zich vooral op de lucratieve markten in het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Een volledig nieuw model werd het niet, eerder een grondige facelift die de tweede generatie inluidt van deze SUV die zijn basis deelt met de Nissan Patrol.Uiterlijk vallen vooral de hertekende snuit en de strakke lichtblokken op die de QX80 een moderner en beter geproportioneerd voorkomen bezorgen. Ook de achterzijde kreeg een gelijkaardige behandeling met andere lichtblokken en een nieuwe bumper. De inspiratie hiervoor werd gehaald bij het Monograph concept dat een tijdje geleden werd getoond.Het interieur vertoont geen spectaculaire wijzigingen met vooral het gebruik van nieuwe materialen en kleurencombinaties en enkele nieuwe uitrustingsopties. Op technisch vlak blijft alles eveneens bij het oude met de vertrouwde V8 5,6 liter gekoppeld aan een 7-trapsautomaat onder het koetswerk. Deze nieuwe Infiniti QX80 is een bijzonder leuke en potente SUV die bij ons echter niet in de brochure staat. Maar zelfs dan zou de QX80 wellicht geen verkoopstopper zijn, aangezien onze markt sterk evolueert naar compactere modellen.(Belga)