De Ferrari 488 is een opwindende sportwagen waarvan ook verschillende racevarianten bestaan. De GT3- en Challenge-versies kregen zopas een nieuwe evolutie die hun prestaties weer een beetje moet verbeteren. Deze Evo's werden het voorbije weekend voorgesteld op het Ferrari Finali Mondiali evenement op het circuit van Mugello in Italië. De ingrepen zijn vrij subtiel maar hebben wel een duidelijk positieve invloed op het prestatieniveau van de bolides.

Zo zorgen hertekende spoilers voor een beter aerodynamisch evenwicht en levert Pirelli banden met een nieuwe compound en structuur die meer grip en minder slijtage bieden. Op mechanisch vlak blijft de motor onaangeroerd maar de aanpassingen aan de software zorgen ervoor dat het beschikbare vermogen beter doseerbaar wordt. Deze upgrades kunnen ook uitgevoerd worden op de 'oude' versies van de Ferrari 488 GT3 en Challenge zodat ook deze klanten nog een tijdje volop raceplezier kunnen beleven aan hun snelle bolides. De 488 Challenge racet in de serie die Ferrari exclusief voor deze modellen organiseert. De 488 GT3 komt logisch uit in de internationale GT3-series tegen concurrenten van andere merken.(Belga)

De Ferrari 488 is een opwindende sportwagen waarvan ook verschillende racevarianten bestaan. De GT3- en Challenge-versies kregen zopas een nieuwe evolutie die hun prestaties weer een beetje moet verbeteren. Deze Evo's werden het voorbije weekend voorgesteld op het Ferrari Finali Mondiali evenement op het circuit van Mugello in Italië. De ingrepen zijn vrij subtiel maar hebben wel een duidelijk positieve invloed op het prestatieniveau van de bolides.Zo zorgen hertekende spoilers voor een beter aerodynamisch evenwicht en levert Pirelli banden met een nieuwe compound en structuur die meer grip en minder slijtage bieden. Op mechanisch vlak blijft de motor onaangeroerd maar de aanpassingen aan de software zorgen ervoor dat het beschikbare vermogen beter doseerbaar wordt. Deze upgrades kunnen ook uitgevoerd worden op de 'oude' versies van de Ferrari 488 GT3 en Challenge zodat ook deze klanten nog een tijdje volop raceplezier kunnen beleven aan hun snelle bolides. De 488 Challenge racet in de serie die Ferrari exclusief voor deze modellen organiseert. De 488 GT3 komt logisch uit in de internationale GT3-series tegen concurrenten van andere merken.(Belga)