Daimler moet 6.300 stuks van Mercedes Vito terugroepen wegens ongeoorloofde software

24/05/18 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:15

Bron: Belga

Het Duitse autoconcern Daimler moet van de Duitse toezichthouder Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) 6.300 stuks van de bestelwagen Mercedes Vito met 1,6 liter dieselmotor (Euro 6-norm) terugroepen wegens gebruik van ongeoorloofde software. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer vandaag bekendgemaakt. Mercedes zal de wagens met een software-update voorlopig aanpassen, maar trekt tegen de beslissing van de KBA naar de rechtbank. De autobouwer benadrukt dat het om specifieke programmering gaat van een complex emissiereinigingssysteem.

Daimler moet 6.300 stuks van Mercedes Vito terugroepen wegens ongeoorloofde software

Daimler moet 6.300 stuks van Mercedes Vito terugroepen wegens ongeoorloofde software © BELGA

De KBA laat vandaag weten bij metingen het gebruik van ongeoorloofde software vastgesteld te hebben, waardoor de voertuigen bij momenten een verhoogde uitstoot van stikstofoxiden (NOx) laten opmeten. Daimler moet die software van de KBA verwijderen.

Daimler laat vandaag in een reactie weten dat het om twee functies van de motoraansturing gaat, die een deel vormen van een complex uitlaatgasreinigingssysteem. Dat laatste moet zorgen voor een robuuste emissiereiniging onder verschillende rijomstandigheden en over de gebruiksduur van een voertuig, klinkt het.

Daimler zegt volledig te blijven samenwerken met de autoriteiten, wat ook de uitkomst zal zijn van de rechtszaak.(Belga)

Onze partners