De KBA laat vandaag weten bij metingen het gebruik van ongeoorloofde software vastgesteld te hebben, waardoor de voertuigen bij momenten een verhoogde uitstoot van stikstofoxiden (NOx) laten opmeten. Daimler moet die software van de KBA verwijderen.

Daimler laat vandaag in een reactie weten dat het om twee functies van de motoraansturing gaat, die een deel vormen van een complex uitlaatgasreinigingssysteem. Dat laatste moet zorgen voor een robuuste emissiereiniging onder verschillende rijomstandigheden en over de gebruiksduur van een voertuig, klinkt het.

Daimler zegt volledig te blijven samenwerken met de autoriteiten, wat ook de uitkomst zal zijn van de rechtszaak.(Belga)

De KBA laat vandaag weten bij metingen het gebruik van ongeoorloofde software vastgesteld te hebben, waardoor de voertuigen bij momenten een verhoogde uitstoot van stikstofoxiden (NOx) laten opmeten. Daimler moet die software van de KBA verwijderen.Daimler laat vandaag in een reactie weten dat het om twee functies van de motoraansturing gaat, die een deel vormen van een complex uitlaatgasreinigingssysteem. Dat laatste moet zorgen voor een robuuste emissiereiniging onder verschillende rijomstandigheden en over de gebruiksduur van een voertuig, klinkt het.Daimler zegt volledig te blijven samenwerken met de autoriteiten, wat ook de uitkomst zal zijn van de rechtszaak.(Belga)