Door de geofencingtechnologie is het mogelijk om stadscentra waar lage uitstootnormen gelden af te bakenen en die informatie door te sturen naar voertuigen. Dat is vooral nuttig voor hybride wagens die een elektromotor combineren met een klassieke verbrandingsmotor op fossiele brandstof en die dus op het gepaste moment moeten overschakelen op de elektrische modus. Voor de bestuurder is dit moeilijk in te schatten of te omslachtig, zodat deze switch vaak niet zal gebeuren.

Ook in België

Vandaar dat BMW deze handeling heeft geautomatiseerd met behulp van de geofencingtechnologie. De lijst met BMW eDrive Zones omvat intussen 138 steden in Europa, waaronder ook 10 in België.

Volgens het Duitse merk werden de voorbije 3 maanden ruim 3 miljoen kilometers elektrisch gereden in deze steden in plaats van met fossiele brandstoffen. Dat levert een gigantische besparing van uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 . Volgend jaar komen er nog een 30-tal nieuwe steden bij op de lijst.

BMW wil zijn hybride bestuurders ook motiveren om zoveel mogelijk elektrisch te rijden door het toekennen van bonuspunten voor elke elektrisch gereden kilometer en zelfs dubbele punten in de eDrive Zones. Met deze bonuspunten kunnen de BMW Hybrid-rijders een laadkrediet verdienen om later te besteden.

Door de geofencingtechnologie is het mogelijk om stadscentra waar lage uitstootnormen gelden af te bakenen en die informatie door te sturen naar voertuigen. Dat is vooral nuttig voor hybride wagens die een elektromotor combineren met een klassieke verbrandingsmotor op fossiele brandstof en die dus op het gepaste moment moeten overschakelen op de elektrische modus. Voor de bestuurder is dit moeilijk in te schatten of te omslachtig, zodat deze switch vaak niet zal gebeuren.Vandaar dat BMW deze handeling heeft geautomatiseerd met behulp van de geofencingtechnologie. De lijst met BMW eDrive Zones omvat intussen 138 steden in Europa, waaronder ook 10 in België. Volgens het Duitse merk werden de voorbije 3 maanden ruim 3 miljoen kilometers elektrisch gereden in deze steden in plaats van met fossiele brandstoffen. Dat levert een gigantische besparing van uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 . Volgend jaar komen er nog een 30-tal nieuwe steden bij op de lijst.BMW wil zijn hybride bestuurders ook motiveren om zoveel mogelijk elektrisch te rijden door het toekennen van bonuspunten voor elke elektrisch gereden kilometer en zelfs dubbele punten in de eDrive Zones. Met deze bonuspunten kunnen de BMW Hybrid-rijders een laadkrediet verdienen om later te besteden.