BMW iX3 krijgt zeer vroege update

Deze elektrische BMW krijgt minder dan een jaar na zijn marktintroductie al een update met ... grotere nieren. © GF

De elektrische versie van BMW’s compacte SUV is niet eens een volledig jaar op de markt of er komt al een update. Slecht nieuws voor de klanten van het eerste uur, want die rijden dan met een ‘oud’ model en ze zien hun eventuele inruilwaarde vroeger dalen.

De vernieuwde elektrische BMW is vooral te herkennen aan de grotere ‘nieren’ die bij heel wat BMW-adepten onder vuur liggen. De Duitse constructeur wil vooral dat de verschillende modellen binnen het gamma dezelfde vormtaal spreken en daarom komt het grotere radiatorrooster niet als een verrassing. Het wordt overigens afgewerkt met blauwe accenten, een verwijzing naar de elektrische aandrijving.

Verder komen er smallere koplampen die ledtechnologie, matrixfunctie en bochtverlichting combineren zoals we dat al op de i4 zagen. Samen met de facelift wordt elke iX3 voortaan bedacht met een M Sportpakket dat een aangepaste voorbumper, zwarte koetswerkelementen en stoere lichtmetalen 19-duimsvelgen omvat.

De elektrische aandrijving blijft behouden want BMW monteert een elektromotor die 386 pk en 400 Nm levert en de achterwielen aandrijft. Met een batterij die over een capaciteit van 80 kWh beschikt, komt de iX3 460 km ver (gemeten volgens de WLTP-norm).

Deze versie zal op de IAA in München officieel debuteren en de eerste leveringen worden nog voor het jaareinde verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content