De prestaties van elektrische apparaten hangen volledig af van de capaciteit van de batterij. Dat geldt voor zowel een smartphone als een auto. Aanvankelijk was de functioneringsduur en dus het rijbereik van de elektrische wagens daardoor vrij beperkt, waardoor heel mensen aarzelden om de overstap naar 'schoon' rijden te maken. Daar kan nu stilaan verandering in komen, want de meeste merken brengen versies op de markt met een krachtigere batterij die een veel groter rijbereik oplevert.

Zo ook BMW dat zijn i3 voortaan uitrust met een nieuwe 94 Ah batterij met een capaciteit van 33 kWh, dankzij de hogere opslagdichtheid van de lithium-ioncellen. Aangezien de afmetingen identiek bleven, kunnen ook de eigenaars van de eerste generatie van de i3 deze nieuwe batterij laten monteren in hun wagen.

Met de nieuwe 94 Ah batterij neemt de autonomie van de i3 met meer dan 50 procent toe in de standaard NEDC-cyclus, en raakt hij nu 300 kilometer ver in plaats van 190 kilometer voorheen. Zelfs bij gewoon dagelijks gebruik, in slechte weersomstandigheden en met de airconditioning of verwarming ingeschakeld, kan met één volledige acculading 200 kilometer worden afgelegd. De rijprestaties van de synchrone elektromotor van 170 pk blijven vrijwel ongewijzigd, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 7,3 seconden. De uitvoering met Range Extender krijgt deze upgrade naar 90 Ah eveneens.(Belga)

De prestaties van elektrische apparaten hangen volledig af van de capaciteit van de batterij. Dat geldt voor zowel een smartphone als een auto. Aanvankelijk was de functioneringsduur en dus het rijbereik van de elektrische wagens daardoor vrij beperkt, waardoor heel mensen aarzelden om de overstap naar 'schoon' rijden te maken. Daar kan nu stilaan verandering in komen, want de meeste merken brengen versies op de markt met een krachtigere batterij die een veel groter rijbereik oplevert.Zo ook BMW dat zijn i3 voortaan uitrust met een nieuwe 94 Ah batterij met een capaciteit van 33 kWh, dankzij de hogere opslagdichtheid van de lithium-ioncellen. Aangezien de afmetingen identiek bleven, kunnen ook de eigenaars van de eerste generatie van de i3 deze nieuwe batterij laten monteren in hun wagen. Met de nieuwe 94 Ah batterij neemt de autonomie van de i3 met meer dan 50 procent toe in de standaard NEDC-cyclus, en raakt hij nu 300 kilometer ver in plaats van 190 kilometer voorheen. Zelfs bij gewoon dagelijks gebruik, in slechte weersomstandigheden en met de airconditioning of verwarming ingeschakeld, kan met één volledige acculading 200 kilometer worden afgelegd. De rijprestaties van de synchrone elektromotor van 170 pk blijven vrijwel ongewijzigd, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 7,3 seconden. De uitvoering met Range Extender krijgt deze upgrade naar 90 Ah eveneens.(Belga)