Deze elektrische Bentley EXP 12 Speed 6e gaat niet meteen in productie, maar is een showcase van de technologische knowhow van het merk op dit vlak en een real life testcase om de reacties van het publiek en de media te peilen. Het Britse luxemerk wil namelijk de komende jaren verscheidene elektrische en plug-in hybride modellen lanceren, te beginnen met de Bentayga in 2018.

Wolfgang Dürheimer, CEO van Bentley Motors, verklaarde: "Met de EXP 12 Speed 6e concept wil Bentley zijn stempel drukken op elektrisch autorijden in de luxesector, met gepaste technologie, hoogwaardige materialen en een niveau van verfijning dat je van een echte Bentley mag verwachten. Dit concept stelt ons in staat om in contact te komen met luxeklanten en feedback te verzamelen over onze aanpak. Bentley is vastbesloten om een elektrisch model aan te bieden in zijn toekomstige portefeuille en we zijn geïnteresseerd om feedback te krijgen omtrent dit concept."

Bentley stelt dat een volledig elektrisch model niet zal afdoen aan de kwaliteit, verfijning en hoge prestaties die verwacht worden van het luxemerk. Zo wil men de gerenommeerde Bentley-kenmerken, zoals onmiddellijke koppelopbouw en een rijbereik op GT-niveau combineren met nieuwe technologieën, waaronder snel opladen via inductie en on-board conciërgediensten. Daarmee zou een elektrische Bentley bijvoorbeeld in staat zijn om met één laadbeurt van Londen naar Parijs of van Milaan naar Monaco (ca. 300 km) te rijden. (Belga)

Deze elektrische Bentley EXP 12 Speed 6e gaat niet meteen in productie, maar is een showcase van de technologische knowhow van het merk op dit vlak en een real life testcase om de reacties van het publiek en de media te peilen. Het Britse luxemerk wil namelijk de komende jaren verscheidene elektrische en plug-in hybride modellen lanceren, te beginnen met de Bentayga in 2018.Wolfgang Dürheimer, CEO van Bentley Motors, verklaarde: "Met de EXP 12 Speed 6e concept wil Bentley zijn stempel drukken op elektrisch autorijden in de luxesector, met gepaste technologie, hoogwaardige materialen en een niveau van verfijning dat je van een echte Bentley mag verwachten. Dit concept stelt ons in staat om in contact te komen met luxeklanten en feedback te verzamelen over onze aanpak. Bentley is vastbesloten om een elektrisch model aan te bieden in zijn toekomstige portefeuille en we zijn geïnteresseerd om feedback te krijgen omtrent dit concept."Bentley stelt dat een volledig elektrisch model niet zal afdoen aan de kwaliteit, verfijning en hoge prestaties die verwacht worden van het luxemerk. Zo wil men de gerenommeerde Bentley-kenmerken, zoals onmiddellijke koppelopbouw en een rijbereik op GT-niveau combineren met nieuwe technologieën, waaronder snel opladen via inductie en on-board conciërgediensten. Daarmee zou een elektrische Bentley bijvoorbeeld in staat zijn om met één laadbeurt van Londen naar Parijs of van Milaan naar Monaco (ca. 300 km) te rijden. (Belga)