Automarkt krimpt in maart

Automarkt krimpt in maart © belga

De FOD Mobiliteit & Transport en FEBIAC, de Belgische federatie voor auto- en tweewielerindustrie heeft zopas de cijfers van de nieuw ingeschreven voertuigen gedurende de maart bekendgemaakt.

De voorbije maand werden in België 54.873 nieuwe voertuigen ingeschreven. Dit resultaat betekent een daling van 6% ten opzichte van de cijfers van dezelfde maand vorig jaar. Het einde van het eerste kwartaal van 2019 werd voor de Belgische afgesloten met 155.866 verkochte nieuwe wagens. Dat komt neer op een daling van 9.691 eenheden (-5,8%) ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018.

De verschillende segmenten van bedrijfsvoertuigen namen begin dit jaar echter een beloftevolle start. Bij de lichte bedrijfsvoertuigen noteerden we gedurende het eerste kwartaal een stijging van 5,9%, de zware bedrijfsvoertuigen van minder dan 16 ton stegen met 26%, terwijl zware bedrijfsvoertuigen van meer dan 16 ton 6,9% meer verkochten. Op de markt van de tweewielers werd het eerste kwartaal van 2019 erg succesvol met 6.826 geregistreerde motorfietsen en scooters, wat neerkomt op een groei van 10% ten opzichte van het eerste kwartaal van – een reeds zeer goed boekjaar – 2018.

In de ranking van de best verkopende merken in maart stond Volkswagen aan de leiding, vóór Renault en Peugeot. Gezien over de eerste drie maanden is die top 3 identiek. Bij motorfietsen zag de top drie in maart er als volgt uit: BMW, Honda en Kawasaki. Over het 1ste kwartaal van 2019 gaat het om BMW, gevolgd door Honda en Kawasaki.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content