De g-tron is aan de basis niets meer of minder dan een benzinemotor die werd aangepast om ook op aardgas te kunnen rijden. Audi monteert onder de koffervloer drie gastanks die van carbonvezel werden gemaakt. De tanks hebben een compacte vorm en wegen erg weinig in verhouding tot de conventionele stalen cilindervormige reservoirs. Met een inhoud van 19 kg gas haalt de Audi een autonomie van ongeveer 500 km op gas. Omdat er ook nog een benzinetank is voorzien van 25 liter, is de totale actieradius vergelijkbaar met die van een dieselversie.

Aan het stuur zie je het verschil met een conventionele motorisatie aan de hand van de bijkomende brandstofmeter want er wordt een meter voor benzine én voor CNG voorzien. De tweeliter motor levert 170 pk en 270 Nm aan koppel. De tweeliter kreeg ook een aangepast motorbeheer en verbeterde klepsmering met het oog op CNG-gebruik. Ook de turbodruk werd verlaagd waardoor de motor minder trekkracht levert dan zijn vergelijkbare equivalenten op diesel en benzine. Audi levert de motor met een manuele zesbak of met een gerobotiseerde zeventrapsautomaat. Deze A4 g-tron kost minstens 37.475 euro.(Belga)

De g-tron is aan de basis niets meer of minder dan een benzinemotor die werd aangepast om ook op aardgas te kunnen rijden. Audi monteert onder de koffervloer drie gastanks die van carbonvezel werden gemaakt. De tanks hebben een compacte vorm en wegen erg weinig in verhouding tot de conventionele stalen cilindervormige reservoirs. Met een inhoud van 19 kg gas haalt de Audi een autonomie van ongeveer 500 km op gas. Omdat er ook nog een benzinetank is voorzien van 25 liter, is de totale actieradius vergelijkbaar met die van een dieselversie.Aan het stuur zie je het verschil met een conventionele motorisatie aan de hand van de bijkomende brandstofmeter want er wordt een meter voor benzine én voor CNG voorzien. De tweeliter motor levert 170 pk en 270 Nm aan koppel. De tweeliter kreeg ook een aangepast motorbeheer en verbeterde klepsmering met het oog op CNG-gebruik. Ook de turbodruk werd verlaagd waardoor de motor minder trekkracht levert dan zijn vergelijkbare equivalenten op diesel en benzine. Audi levert de motor met een manuele zesbak of met een gerobotiseerde zeventrapsautomaat. Deze A4 g-tron kost minstens 37.475 euro.(Belga)