De nieuwe Apollo luistert naar de benaming IE (voor Intenza Emozione)en het wordt een hypercar die het "old school" concept mixt met hedendaagse technologie. Zo beschikt hij over een carbon chassis dat amper 105 kg weegt en de luchtweerstandscoëfficiënt is vergelijkbaar met die van een racebolide. Verder gebruikt de IE ophangingstechnologie die op de Formule 1 is geïnspireerd.

Qua motorisatie rekent Apollo op een 6.3 liter V12-motor die in samenwerking met Autotecnica Motori werd ontwikkeld. Dit monster ontwikkelt 780 pk en 760 Nm. Hiervoor heeft de motor geen turbo of elektrische motor van doen. Apoll gaat er prat op dat dit een hypercar is met pure prestaties. Met een gewicht van amper 1.250 kg kan deze bolide ook een uitstekende verhouding tussen prestaties en gewicht naar voor schuiven.

De Apollo IE krijgt top aerodynamica en gaat volgens de ontwerpers wat dat betreft een stap verder dan wat er vandaag op de markt te koop is. Bij een snelheid van 300 km/u genereert de wagen 1.350 kg downforce waarvan 44,5% op de vooras en 55,5% op de achteras. Met dergelijke cijfers is deze bolide verglijkbaar met de endurance-prototypes die in de LMP2-categorie worden gebruikt. Om het anders te stellen, deze bolide kleeft als het ware aan het asfalt en blijft zelfs bij erg hoge snelheden bijzonder stabiel. Er zullen slechts 10 exemplaren worden gebouw van deze IE en die versies zullen tot in de kleinste details volgens de wensen van de klant worden gebouwd. Nog één detail, de prijs voor deze bolide bedraagt 2,3 miljoen euro.(Belga)

De nieuwe Apollo luistert naar de benaming IE (voor Intenza Emozione)en het wordt een hypercar die het "old school" concept mixt met hedendaagse technologie. Zo beschikt hij over een carbon chassis dat amper 105 kg weegt en de luchtweerstandscoëfficiënt is vergelijkbaar met die van een racebolide. Verder gebruikt de IE ophangingstechnologie die op de Formule 1 is geïnspireerd.Qua motorisatie rekent Apollo op een 6.3 liter V12-motor die in samenwerking met Autotecnica Motori werd ontwikkeld. Dit monster ontwikkelt 780 pk en 760 Nm. Hiervoor heeft de motor geen turbo of elektrische motor van doen. Apoll gaat er prat op dat dit een hypercar is met pure prestaties. Met een gewicht van amper 1.250 kg kan deze bolide ook een uitstekende verhouding tussen prestaties en gewicht naar voor schuiven.De Apollo IE krijgt top aerodynamica en gaat volgens de ontwerpers wat dat betreft een stap verder dan wat er vandaag op de markt te koop is. Bij een snelheid van 300 km/u genereert de wagen 1.350 kg downforce waarvan 44,5% op de vooras en 55,5% op de achteras. Met dergelijke cijfers is deze bolide verglijkbaar met de endurance-prototypes die in de LMP2-categorie worden gebruikt. Om het anders te stellen, deze bolide kleeft als het ware aan het asfalt en blijft zelfs bij erg hoge snelheden bijzonder stabiel. Er zullen slechts 10 exemplaren worden gebouw van deze IE en die versies zullen tot in de kleinste details volgens de wensen van de klant worden gebouwd. Nog één detail, de prijs voor deze bolide bedraagt 2,3 miljoen euro.(Belga)