In de energietransitie deelt BMW de waterstofauto een belangrijke rol toe. Het Duitse merk onthulde zopas het aandrijfsysteem van de BMW i Hydrogen Next.

De autosector blijft niet gespaard in deze corona-crisis en de gevolgen ervan laten zich steeds meer voelen. Eerder werd al het autosalon van Genève en de Essen Classica geschrapt en nu laten de organisatoren van het Festival of Speed ook weten dat één en ander wordt uitgesteld.

De Britse constructeur Morgan die zijn modellen nog op ambachtelijke manier bouwt, heeft bekend gemaakt dat de eerste modellen van de verjaardagversie naar aanleiding van het 70-jarige bestaan van het model Plus 4 zopas van de montageband zijn gerold.

Skoda kennen we vooral als constructeur die gebruik maakt van Volkswagentechnologie en tal van features aanbiedt in betaalbare gezinswagens. Skoda heeft inmiddels ook een reputatie opgebouwd als leverancier van vierwielaangedreven modellen.

Skoda kennen we vooral als constructeur die gebruik maakt van Volkswagentechnologie en tal van features aanbiedt in betaalbare gezinswagens. Skoda heeft inmiddels ook een reputatie opgebouwd als leverancier van vierwielaangedreven modellen.

In volle coronatijden lijkt de lancering van een nieuwe generatie Volkswagen Golf (8) een 'fait-divers', maar dit middenklasse model is niet enkel één van de bestverkopende modellen in zijn segment, het is ook een technologiedrager waar heel wat concurrenten zich aan (zullen) spiegelen.

De Londense Sutherland Avenue is de eerste residentiële laan in het Verenigd Koninkrijk waar straatlantaarns worden omgebouwd tot oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Een interessante case die een voorbeeld kan zijn voor tal van steden.

Het Russische bedrijf Zart wilde in Genève de laatste evoluties van zijn ultra-luxueuze bestelwagens voorstellen. Ze bieden reiscomfort in businessclass maar dan op het asfalt. Deze Mercedes V-klasse hoeft niet onder te doen voor een Mercedes Maybach wanneer hij het atelier van Zart verlaat.

Urbain Vandormael

Het coronavirus zorgt voor een ongekende economische uitdaging. De Europese automerken ondervinden de gevolgen aan den lijve. 'Wil de Europese auto-industrie in de toekomst een rol van betekenis blijven spelen, moet Europa alles in het werk stellen om vijandige overnames te voorkomen', schrijft auto-expert Urbain Vandormael.

Uit de jongste cijfers van Coyote - de mobiele verkeersapplicatie die bestuurders informeert over de verkeerssituatie - blijkt dat het aantal verplaatsingen de voorbije dagen drastisch is teruggelopen.

In deze tijden waarin de economie stilvalt, er technische werkeloosheid heerst en we in quarantaine moeten, overwegen sommige mensen misschien een ritje te maken met hun oldtimer wagen of motor om de tijd te doden. Maar dat is geen goed idee.

Volkswagen Commercial Vehicles zet de Techno-Classica 2020 in Essen onder stroom, die zou plaatsvinden van 25 tot 29 maart, maar gezien de omstandigheden verplaatst is naar juni. Met een rijklare elektrische Transporter op basis van de T2 presenteert de constructeur uit Hannover zowat de voorvader van de toekomstige ID. BUZZ.