Op de 29ste editie van Techno Classica in het Duitse Essen zijn de ogen op Opel gericht, want Opel Classic en de liefhebbers van Alt Opel IG (de club van Opel oldtimers) gaan er de topmodellen uit Rüsselsheim van gisteren en vandaag tonen. Dit jaar staat de stand in het teken van het Opel-topgamma: de wagens worden op tentoongesteld op een oppervlakte van 400 m2 in Hall 2.

Het legendarische topmodel van Opel, de Admiral, kwam in 1937 voor het eerst op de markt. Als je de wagen grondig bekijkt, is het moeilijk om te geloven dat dit luxemodel 80 jaar oud is. Verder is in Essen ook de twee miljoenste Opel te zien, een Kapitän die in 1956 werd gebouwd.

Opel zet ook de KAD-triologie (Käpitan, Admiral, Diplomat) met haar drie grote modellen onder de spots. Er is onder meer een Diplomat A 1968 en een Opel Admiral 1970 te zien. De Senator A 1978 is de ambassadeur voor de jaren zeventig; hij straalt een meer rationele aanpak uit. Opel brengt ook de nieuwste Insignia Grand Sport naar Essen om aan te knopen met het actuele gamma.(Belga)

Op de 29ste editie van Techno Classica in het Duitse Essen zijn de ogen op Opel gericht, want Opel Classic en de liefhebbers van Alt Opel IG (de club van Opel oldtimers) gaan er de topmodellen uit Rüsselsheim van gisteren en vandaag tonen. Dit jaar staat de stand in het teken van het Opel-topgamma: de wagens worden op tentoongesteld op een oppervlakte van 400 m2 in Hall 2.Het legendarische topmodel van Opel, de Admiral, kwam in 1937 voor het eerst op de markt. Als je de wagen grondig bekijkt, is het moeilijk om te geloven dat dit luxemodel 80 jaar oud is. Verder is in Essen ook de twee miljoenste Opel te zien, een Kapitän die in 1956 werd gebouwd. Opel zet ook de KAD-triologie (Käpitan, Admiral, Diplomat) met haar drie grote modellen onder de spots. Er is onder meer een Diplomat A 1968 en een Opel Admiral 1970 te zien. De Senator A 1978 is de ambassadeur voor de jaren zeventig; hij straalt een meer rationele aanpak uit. Opel brengt ook de nieuwste Insignia Grand Sport naar Essen om aan te knopen met het actuele gamma.(Belga)