Koude komkommersoep met gerookte zalm, dille en sesam

© Diane Hendrikx

SOEP

Ingrediënten voor 4 personen

2 komkommers

1 sjalot

1 teen knoflook

2 el fijngehakte dille

2 tl sesamolie

300 g volle yoghurt

150 g gerookte zalm

plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking

zwarte peper en Himalayazout

Bereiding

1. Schil en halveer de komkommers in de lengte, schep er de pitjes uit met een lepel en hou 125 g apart voor de afwerking. Mix de rest van de komkommer in een blender met de sjalot, knoflook, fijngehakte dille, sesamolie en yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

2. Snij intussen de apart gehouden komkommer in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.

3. Schep de komkommersoep vlak voor het serveren in gekoelde, diepe borden en werk af met de komkommerblokjes, gerookte zalmreepjes, plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes. Serveer meteen.

Voorbereiding: 10′ Bereiding: 5′ + 60′ koelen

TEKST Veerle de Pooter – BEELD Diane Hendrikx

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content