SOEP
Ingrediënten voor 4 personen
2 komkommers
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el fijngehakte dille
2 tl sesamolie
300 g volle yoghurt
150 g gerookte zalm
plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking
zwarte peper en Himalayazout
Bereiding
1. Schil en halveer de komkommers in de lengte, schep er de pitjes uit met een lepel en hou 125 g apart voor de afwerking. Mix de rest van de komkommer in een blender met de sjalot, knoflook, fijngehakte dille, sesamolie en yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
2. Snij intussen de apart gehouden komkommer in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
3. Schep de komkommersoep vlak voor het serveren in gekoelde, diepe borden en werk af met de komkommerblokjes, gerookte zalmreepjes, plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes. Serveer meteen.
Voorbereiding: 10′ Bereiding: 5′ + 60′ koelen p>
TEKST Veerle de Pooter – BEELD Diane Hendrikx p>