Mannen en vrouwen verwerken ontrouw op vergelijkbare wijze. Mannen vinden fysieke ontrouw (seks) van hun partner wel erger, vrouwen emotionele ontrouw (een innige band). Desondanks zou het verwerkingsproces verrassend vergelijkbaar zijn. (Bron: Journal of Relationships Research)

De planeet Mars was ooit bedekt met ijs. De valleien op Mars zouden niet door rivieren zijn uitgekerfd, maar door water dat onder ijslagen stroomde. Mars zou vroeger dus niet warm en nat geweest zijn, zoals doorgaans wordt gedacht. ( Nature Geoscience)

Hedonisme maakt gelukkig. Het gaat zelfs om dingen als gewoon lui in de zetel liggen relaxen. De basis voor geluk is het gevoel controle te hebben over hoe je je leven invult. Dat behelst grote én kleine pleziertjes. ( Personality and Social Psychology Bulletin)

Er is een nieuwe massale uitstervingsgolf van het leven beschreven. Ze vond zo’n 233 miljoen jaar geleden plaats, als gevolg van vulkaanuitbarstingen. De sterfte maakte de opmars van de dinosaurussen mogelijk. Er zouden dus al zes in plaats van vijf grote uitstervingsgolven geweest zijn. ( Science Advances)

Lachen werkt als buffer tegen stress. Zelfs glimlachen kan al wonderen doen – de intensiteit van het lachen is van ondergeschikt belang. Een mens lacht gemiddeld achttien keer per dag, doorgaans in interactie met anderen. ( PLoS One)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content