Bart Cornand

JazzLab trekt het nieuwe jaar op gang met een double bill. De Natashia Kelly Band en Pentadox zullen meestal het podium delen, de laatste in variërende bezettingen (check op Jazzlab.be). Kelly is een Iers-Belgische zangeres die een opmerkelijke band rond zich heeft verzameld: met Brice Soniano (Carate Urio, Ben Sluijs) op contrabas en Jan Ghesquière (Sinister Sister, Molten Penguin) op elektrische gitaar brengt ze vooral omzichtige, bijna ijle composities van eigen hand. Probeert u het nieuwe album, Inside the Wave, eens op Bandcamp.

Pentadox is een van de verschijningsvormen van pianist Bram De Looze, vorige zomer nog op Gent Jazz. In zijn basisvorm is dit een trio met Sylvain Debaisieux op tenorsax en Samuel Ber aan de drums, maar vier avonden wordt dit uitgebreid tot een sextet om de nieuwe plaat, Fragments of Expansion voor te stellen. Zeer benieuwd.

Vanaf 23/01

Natashia Kelly/Pentadox

JazzLab

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content