Zo gaat de eerste mens straks naar Mars

02/05/14 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:36

Het winnende ontwerp voor de nieuwe futuristische Z-2 ruimtepakken is bekend. De keuze was aan het publiek, dat de mogelijkheid had tussen drie verschillende designs.

Zo gaat de eerste mens straks naar Mars

Ook astronauten moeten er tegenwoordig goed uitzien. © Nasa

Het ruimtepak van de toekomst krijgt stilaan vorm met de hulp van het publiek. Ruimtefans konden de afgelopen weken kiezen tussen drie ontwerpen voor het prototype van de nieuwe Z-2-ruimtepakken voor toekomstige missies naar Mars of andere bestemmingen in de diepe ruimte.

Het werd de 'Technology'-variant, die er met de ingebouwde blauwe ledverlichting, om de verschillende astronauten van op afstand uit elkaar te houden en zichtbaar te maken in donkere omgevingen. behoorlijk hip uitziet. 'Technology' zal in de finale versie van het Z-2 ruimtepak geïntegreerd worden en in november getest worden.

Beste uitvinding

De Z-serie ruimtepakken zitten echter nog steeds in een prototypefase in de zoektocht van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa naar technologieën die astronauten zullen toelaten ooit op het oppervlak van de planeet Mars te stappen. Zo zal alle kennis die voortvloeit uit de testen met de Z-2 worden opgenomen in het ontwerp van de Z-3, die uiteindelijk in de ruimte zal worden gebruikt.

Het Z-1 ruimtepak werd voor het eerst gepresenteerd in 2012 en door Time Magazine meteen uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2012.

Lees meer over:

Onze partners