Wie friemelt daar aan de Marsrover? Complottheoretici smullen van nieuwe NASA-foto's

26/01/15 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Het 'bewijs' dat er leven op Mars is, is geleverd. Het is te zien op beelden die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zelf vrijgaf.

Wie friemelt daar aan de Marsrover? Complottheoretici smullen van nieuwe NASA-foto's

Bizarre schaduw: een man lijkt herstellingswerken uit te voeren aan de Marsrover Curiosity. © Nasa

De foto's werden genomen met een camera van de Marsrover Curiosity, die momenteel de Rode Planeet afschuimt op zoek naar tekenen van leven. Eén bepaald beeld heeft de aandacht getrokken van complottheoretici die in de schaduw die de robot van zichzelf op het Marsoppervlak werpt, een werkman zonder helm (geen goed idee als je op Mars vertoeft) menen te zien die het Marswagentje lijkt te repareren.

De foto's werden al gemeld aan de website UFO sightings daily, die zich de volgende vragen stelt. Is dit het bewijs dat de Marsrover zich eigenlijk op de Aarde bevindt en niet op Mars, dat er mensen op Mars wonen of dat aliens aan de robot zitten te prutsen?

De Marsrover Curiosity werd in november 2011 gelanceerd naar de Rode Planeet om na te gaan of er op de planeet ooit omstandigheden voor microbiologische leven zijn geweest.

NASA is van plan om (echte) mensen naar Mars te sturen met de Orion, die momenteel getest wordt. Wat nu nog een schaduw is, wordt dus misschien ooit wel degelijk een mens. (TE)

Lees meer over:

Onze partners