Dit is 's werelds veiligste liedje om in de auto op te zetten

25/11/15 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Muziek in de auto zorgt voor afleiding, maar kan ons soms ook te veel afleiden. Daarom hebben wetenschappers het veiligste liedje ter wereld gecomponeerd dat evengoed in aanmerking komt voor 's werelds saaiste liedje...

Dit is 's werelds veiligste liedje om in de auto op te zetten

© iStock

Wetenschappers hebben 's werelds veiligste liedje gecomponeerd om op te zetten tijdens een autorit. De song, die van ons betere chauffeurs moet maken, kreeg dan ook de toepasselijke naam 'Safe in Sound'. Of het bij u in de smaak zal vallen, is een andere vraag.

Het liedje, dat geen tekst of terugkerend refrein bevat, zou de chauffeur op een zachtere manier doen remmen en versnellen en zorgt ervoor dat hij oplettender is. Een ritme van 50 tot 80 slagen per minuut, wat de gemiddelde menselijke hartslag imiteert, zou het veiligst zijn voor chauffeurs terwijl ze aan het rijden zijn. Wat de stijl betreft, raden wetenschappers barokmuziek aan. De slechtste muziekstijlen om in de auto te beluisteren zijn reggae, heavy metal, hip hop en jazz.

'Safe in Sound' is bedoeld voor 17 tot 25-jarigen omdat dat de groep is die haar rijtechniek het meest laat beïnvloeden door muziek.

Dansen in de auto

De song werd gemaakt nadat uit een studie van de Britse verzekeringsmaatschappij More Th>n bleek dat 11 procent van de jonge chauffeurs ooit een ongeval of bijna-ongeval heeft gehad door de muziek die ze op dat moment aan het beluisteren waren. Dezelfde studie toont ook aan dat 90 procent van de jongeren al meegezongen of meegedanst heeft met de muziek terwijl ze aan het rijden waren. (TE)

'Safe in Sound'

Lees meer over:

Onze partners