Archeologen ontdekken twee Peruaanse mummies

25/10/13 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

In het tempelcomplex van Huaca Pucllana hebben archeologen de resten ontdekt van twee mummies, die ouder zijn dan duizend jaar.

Archeologen ontdekken twee Peruaanse mummies

© REUTERS

In een buitenwijk van de Peruaanse hoofdstad Lima hebben archeologen twee meer dan duizend jaar oude mummies ontdekt. Dat meldt de Britse omroep BBC. De lichamen waren allebei volledig in touwen gewikkeld.

De twee mummies werden ontdekt in Huaca Pucllana, een tempelcomplex waar al sinds 1981 archeologische opgravingen aan de gang zijn. Het gaat om een volwassene en een kind. Onderzoekers vermoeden dat het kind een offer was om de goden gunstig te stemmen en wellicht werd het levend begraven na de dood van de volwassene.

De archeologen hebben in het graf ook de resten ontdekt van enkele Guinese biggetjes en kruiken met afbeeldingen van katten. Sinds de aanvang van de opgravingen zijn er meer dan 70 graven ontdekt, maar het is pas de derde keer dat er zulke goed bewaarde lichamen werden aangetroffen.

Tempelcomplex

Huaca Pucllana is een tempelcomplex in de vorm van een piramide. De tempel werd gebouwd door de Wari, een precolumbiaans volk dat tussen 500 en 1000 na Christus in het kustgebied van Noord-Peru leefde. In 2010 vonden archeologen op het terrein de resten van een vrouw en vier kinderen. In 2008 werd het lichaam van een tienermeisje opgegraven. (YD)

Lees meer over:

Onze partners