Zuid-Afrikanen woedend over ‘racistisch’ spotje tegen kinderarmoede (video)

Het 'racistische' sportje van Ogilvy Cape Town over kinderarmoede. © Ogilvy Cape Town
Simon Demeulemeester

Een reclamespot van een humanitaire groep heeft in Zuid-Afrika verontwaardiging veroorzaakt. In het spotje is een blanke vrouw te zien, die een zwart kind voedt zoals een hond.

Een reclamespot van een humanitaire groep heeft in Zuid-Afrika verontwaardiging veroorzaakt. In het spotje is een blanke vrouw te zien, die een zwart kind voedt zoals een hond. Dat meldden lokale media.

De televisiereclame, voor de organisatie Feed A Child, toont een blanke vrouw die in haar luxueus huis eet en stukjes geeft aan een zwarte jongen, die geknield naast haar zit. In het filmpje verschijnt ook de zin: “de gemiddelde hond eet beter dan miljoenen kinderen”.

De reclame veroorzaakte grote verontwaardiging, waarbij vele Zuid-Afrikanen hun ongenoegen op de sociale media ventileerden. Het agentschap dat de reclamespot maakte, Ogilvy Cape Town, verontschuldigde zich en zei dat de reclame is teruggetrokken.

De organisatie reageerde op Twitter op de boze reacties en zei dat het niet de opzet van het spotje was om te beledigen. Op YouTube staat intussen ook een versie met meer uitleg.

(Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content