WHO: ‘Omvang van ebola-epidemie in Liberia vermindert’

© AFP

In Liberia neemt de omvang van de ebola-epidemie blijkbaar af. Voor het eerst sinds de uitbraak van de epidemie gaat het aantal gemelde nieuwe besmettingen in dalende lijn.

Dat zegt plaatsvervangend algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Bruce Aylward, gezegd.

De Liberiaanse regering controleert de cijfers nog om een verkeerde interpretatie uit te sluiten. Momenteel ziet het er echter naar uit dat de positieve trend wordt bevestigd. Blijkbaar is het gelukt geïnfecteerden succesvol af te zonderen en veilige begrafenissen te houden, aldus Aylward.

Maar het tekort aan hulp in Liberia en de buurlanden Sierra Leone en Guinee blijft groot. Er is vooral gebrek aan medisch personeel. Liefst 19 van de in totaal 56 geplande behandelingscentra kunnen niet bezet worden, omdat de nodige hulpverleners er gewoon niet zijn.

Sinds de uitbraak van de ebola-epidemie zijn volgens Aylward meer dan 13.700 mensen met het virus besmet geraakt. Het aantal doden kan mogelijk woensdag nog boven de 5.000 doden stijgen. De experten gaan uit van een veel hoger aantal niet geregistreerde gevallen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content