VRT-ploeg ontsnapt aan aanslag in Syrië

11/01/12 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:27

In de Syrische stad Homs kwam een internationaal gezelschap van journalisten onder vuur te liggen. Onder hen de ploeg van VRT-journalisten Rudi Vranckx en Jens Franssen.

In de Syrische stad Homs is zeker één buitenlandse journaliste omgekomen, toen een internationaal gezelschap van journalisten onder vuur kwam te liggen. Vijf werknemers van de VRT bleven ongedeerd. Dat bevestigt de openbare omroep.

In de buurt van de ploeg journalisten ontploften verschillende granaten. Buitenlandse bronnen hadden het eerst over een Belg, maar volgens Buitenlandse Zaken gaat het om een Franse jouranliste. Ook AFP bevestigt intussen de Franse nationaliteit van het slachtoffer. Volgens L'Express gaat het om een journaliste van France 2.

Ze is de eerste westerse journaliste zijn die gedood werd, sinds het begin van de protesten tegen het regime op 15 maart, zo weet L'Express.

VRT-ploeg ongedeerd

De VRT-ploeg van Rudi Vranckx en Jens Franssen en hun geluids- en cameramensen Jan Bické, Filip Van Hecke en Kris De Naegel bevonden zich volgens de VRT in het gezelschap, maar de vijf mannen zijn ongedeerd.

Jens Franssen legt uit: "Een vijftiental journalisten werd meegenomen op een tocht door de stad. Op sommige plaatsen lijkt die op een spookstad. Op een bepaald moment zijn er drie of vier granaten heel dicht bij ons ingeslagen. Een Franse collega heeft het wellicht niet overleefd." (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners