Vrouw redt kind, maar wordt zelf opgeslokt door roltrap in China

27/07/15 om 14:33 - Bijgewerkt om 17:10

Een dramatisch ongeval aan een roltrap in een winkelcentrum in China heeft het leven gekost aan een jonge vrouw. Ze kon haar kind in veiligheid brengen, maar overleefde het incident zelf niet. Het ongeval zorgt voor woedende reacties op de Chinese sociale media.

Vrouw redt kind, maar wordt zelf opgeslokt door roltrap in China

© CCTV

Het incident vond plaats in een winkelcentrum in Jingzhou, in de centraal gelegen provincie Hubei. Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe een metalen paneel bovenaan de roltrap inzakt, waardoor de vrouw en haar kind vallen. De jonge moeder - volgens lokale media gaat het om de 30-jarige Xiang Liujuan - kon haar kind nog voor zich uit duwen en zo in veiligheid brengen. Twee werkneemsters die bovenaan de trap stonden, probeerden de vrouw nog uit het gat te trekken, maar slaagden daar niet in. Om 14 uur lokale tijd zondagnamiddag, maar liefst vier uur na het ongeval, vonden reddingswerkers haar levenloze lichaam terug.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. Volgens de krant Wuhan Evening News waren recent onderhoudswerken uitgevoerd aan de roltrap en zijn de monteurs mogelijk vergeten het paneel vast te schroeven.

Op de Chinese sociale media regent het boze reacties, meldt BBC World. De overleden vrouw wordt geëerd als een heldin omdat ze haar kind wist te redden. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners