'Voor het eerst meer vrouwen en kinderen onder vluchtelingen naar Europa'

02/02/16 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:32

Voor het eerst sinds het begin van de huidige vluchtelingencrisis in Europa, zijn er meer vrouwen en kinderen onderweg naar Europa dan volwassen mannen. Dat meldt Unicef.

'Voor het eerst meer vrouwen en kinderen onder vluchtelingen naar Europa'

© Belga Image

Volgens de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN) zijn nu 60 procent van de vluchtelingen die de grens oversteken van Griekenland naar Macedonië, vrouwen en kinderen. In juni 2015 waren nog 73 procent van de vluchtelingen mannen.

Unicef meldt verder dat het aantal kinderen dat naar Europa vlucht in het afgelopen half jaar verdriedubbeld is. Nu zijn 36 procent van de vluchtelingen die de gevaarlijke oversteek tussen Turkije en Griekenland maken, kinderen. In juni vorig jaar was dat maar 10 procent.

Vooral dat laatste baart Unicef zorgen. 'De implicaties van de toename van het aandeel kinderen en vrouwen onder de vluchtelingen, zijn enorm. Het betekent dat er meer van hen gevaar lopen op zee, zeker nu in de winter, en dat er meer van hen bescherming nodig hebben op het land,' zegt Marie Pierre Poirier van Unicef in het persbericht. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners