Video: Indiase vrouwen gaan aanranders met riem te lijf in overvolle bus

01/12/14 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:28

Twee Indiase vrouwen hebben zich hardhandig verdedigd toen drie mannen hen probeerden aan te randen op een bus. Op beelden gemaakt door een omstaander is te zien hoe ze met onder meer een riem wild om zich heen slaan.

Video: Indiase vrouwen gaan aanranders met riem te lijf in overvolle bus

Indiase studenten verdedigen zich op de bus © YouTube

In India hebben twee vrouwen zich fel verdedigd toen enkele mannen hen wilden aanranden in een bus. Een omstaander kon het voorval filmen zodat de beelden, waarop te zien is hoe de jonge vrouwen de jongemannen afmeppen met een riem, intussen viraal gaan.

Twee Indiase zussen van 22 en 19 jaar werden onlangs onheus benaderd door drie mannen op een bus. De mannen gebruikten denigrerend en seksueel intimiderend taalgebruik en probeerden de meisjes aan te raken. Maar in tegenstelling tot een heleboel omstaanders lieten de vrouwen niet over zich heen lopen. Ze reageerden aanvallend door de jongemannen te slaan met een riem.

Groepsverkrachting

Na veel geduw en getrek, werden de zussen uiteindelijk van de bus gezet. Maar dankzij de beelden, gemaakt door een zwangere vrouw die ook beledigingen naar haar hoofd geslingerd kreeg, konden de mannen intussen worden opgepakt.

In India zijn vrouwen vaker het slachtoffer van seksuele misdaden door mannen. In 2012 veroorzaakte de groepsverkrachting van een 23-jarige studente wereldwijde ophef. En ook de aanranding van een Zwitsere vrouw in 2013 deed opnieuw een golf van verontwaardiging ontstaan. Hoewel de overheid beloofde verschillende maatregelen in het leven te roepen, blijken die niet altijd even efficiënt. Zo is er een speciale hulplijn waar vrouwen terecht kunnen. Maar toen de zussen dit nummer belden, beloofde de man aan de andere kant van de lijn hulp, waarna hij ophing. Die hulp kwam er uiteindelijk niet. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners