Van der Sloot speelde toneel na moord op Peruaanse (video)

11/06/10 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:29

Nieuwe beelden van beveiligingscamera's laten zien dat de Nederlander Joran van der Sloot een toneelstuk opvoerde voor het hotelpersoneel vlak na de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Van der Sloot speelde toneel na moord op Peruaanse (video)

Stephany werd waarschijnlijk door Van der Sloot vermoord nadat hij twee koffie's had gehaald tegenover het hotel. Hij betrapte haar terwijl zij informatie op zijn laptop opzocht, wat Van der Sloot niet wilde. Hierop kregen de twee slaande ruzie en werd Stephany gewurgd.

Toneelstuk
Op nieuwe beelden is te zien hoe Van der Sloot vlak na de moord met twee koffie's zijn hotelkamer verlaat en de deur achter zich sluit, om vervolgens weer aan te kloppen.

Als de deur niet opengedaan wordt, roept hij de hulp in van een hotelmedewerker. Zij opent de deur waarop de Nederlander de kamer weer naar binnen gaat.

Tijdens het toneelstukje lijkt hij zich bewust te zijn van de bewakingscamera die boven hem hangt. Van der Sloot probeerde met de actie hoogstwaarschijnlijk te doen alsof hij niet wist dat Stephany was vermoord.

Natalee
Vrijdag werd ook bekend dat Van der Sloot opnieuw heeft gezegd dat hij weet waar het lichaam van de in 2005 verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway is. Hij zei dit tijdens een politieverhoor in Peru. Natalee verdween vijf jaar geleden op Aruba.

Het Peruaanse politieonderzoek naar de moord op Stephany is afgerond en de openbaar aanklager heeft nu tot zaterdag de tijd om een aanklacht te formuleren.

( Elsevier.nl )

Lees meer over:

Onze partners