Turkse president Erdogan praat man om die van brug wil springen

Een veiligheidsagent van Erdogan die met de man spreekt. © AFP

Als hij spreekt, hangt iedereen aan zijn lippen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft het charisma om mensen te boeien, en dat gebruikt hij in zijn toespraken. Maar donderdag had hij zijn welsprekendheid broodnodig om het leven van een man te redden, die van plan was zich van een brug te gooien, zo melden Turkse media.

Het konvooi van Erdogan reed over de Bosporusbrug, de brug die het Europese deel van Istanboel met het Aziatische deel verbindt, toen het op een bepaald moment voorbij een man passeerde die ermee dreigde zich van de 65 meter hoge brug te gooien, zo meldt het persagentschap Dogan.

Erdogan beval het konvooi halt te houden, stuurde zijn lijfwachten erop af, en liet zich tot vlakbij de man, een zeker Vezir C, rijden. Met het raam van zijn gepantserd voertuig naar beneden, startte Erdogan een gesprek met Vezir. En daar waar de politie al anderhalf uur vruchteloos op de man aan het inpraten was, had Erdogan slechts vijf minuutjes nodig om de man te overtuigen, zo meldt Dogan

Op een video van Dogan is te zien hoe de man terug over het hek klimt, naar de wagen van de president gaat en de hand van Erdogan kust. Volgens het persagentschap Anatolië, vertelde de man aan Erdogan dat hij familiale problemen had. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content