Toiletkeuze transgenders: Trevor Noah geeft tips om munt te slaan uit discriminerende wetgeving (video)

08/04/16 om 10:01 - Bijgewerkt om 11:03

De Amerikaanse komiek Trevor Noah heeft in The Daily Show op meesterlijke wijze brandhout gemaakt van nieuwe wetgeving in een aantal Amerikaanse staten die holebi's en transgenders discrimineert. Hij raadt slachtoffers dan ook aan om het nieuwe systeem uit te buiten, en een aardige cent bij te verdienen.

Toiletkeuze transgenders: Trevor Noah geeft tips om munt te slaan uit discriminerende wetgeving (video)

© Trevor Noah

In North-Carolina en Kansas zijn onlangs wetten gestemd waardoor discriminatie mogelijk wordt gemaakt van holebi's en transgenders. Ze beroepen zich daarvoor op de religieuze vrijheid. Reden genoeg voor Trevor Noah om het onderwerp aan te kaarten in The Daily Show.

'Maar deze haat is niet doordacht', stelt Noah, wanneer hij de wc-wetten bespreekt. In Kansas wordt in de wet geregeld waar welk transgenders toilet moeten. Studenten die iemand betrappen en verklikken, kunnen rekenen op een beloning van 2.500 dollar.

'Ik raad alle studenten aan om vrienden te worden met een transgender', stelt Noah. 'Dat levert je toch mooi 1250 dollar per toiletbeurt op.'

Eerder deze week sprak ook presentatrice Ellen DeGeneres zich al heel fel uit tegen de nieuwe wetegeving. 'Dit gaat niet over politiek. Dit gaat over mensenrechten.'

Onze partners