‘Syrisch leger voert luchtaanval uit op markt: minstens 80 doden’

© AFP

Bij luchtaanvallen door het Syrische leger op een markt in de door de rebellen gecontroleerde stad Douma, op 13 kilometer van de hoofdstad Damascus, zijn zondag minstens 80 mensen gedood en 200 anderen gewond geraakt.

Bij luchtaanvallen door het Syrische leger op een markt in de door de rebellen gecontroleerde stad Douma, op 13 kilometer van de hoofdstad Damascus, zijn zondag minstens 80 mensen gedood en 200 anderen gewond geraakt. Dat melden militanten van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

“Het leger heeft vier aanvallen gepleegd op de soek in het centrum van Douma. Er vielen 80 doden en 200 gewonden”, aldus de directeur van het Observatorium.

“Na de eerste aanval hebben de mensen zich verzameld, daarop volgden nog aanvallen.” Volgens de directeur zijn veel gewonden er erg aan toe. “Volgens de eerste informatie zouden de meeste slachtoffers burgers zijn.”

Douma is al twee jaar in handen van de rebellen en is wel vaker het doelwit van dodelijke raids door het leger, dat met luchtaanvallen de rebellen wil bestrijden. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011 zijn al 250.000 mensen omgekomen, aldus de VN. De aanvallen vinden plaats op dezelfde dag dat het hoofd humanitaire zaken van de VN, Stephen O’Brien, voor het eerst Syrië bezoekt. (Belga/JH)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content