Schietpartij in Seattle eist vijf levens

22/04/13 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

Een schietpartij in een appartementsgebouw in Federal Way nabij Seattle heeft aan vijf mensen het leven gekost. Een van hen werd doodgeschoten door de politie.

Schietpartij in Seattle eist vijf levens

Vijf mensen zijn om het leven gekomen bij een schietincident in een appartementsgebouw in Federal Way, ten zuiden van Seattle in de Amerikaanse staat Washington. Een van hen werd doodgeschoten door de politie. Volgens de krant Seattle Times kwam de politie ter plaatse voor een oproep over een schietpartij in het gebouw. De agenten hoorden bij hun aankomst nog steeds geweerschoten en troffen op de parking voor het gebouw twee gewonde mannen aan. Toen een van hen naar een vuurwapen greep, werd hij door de agenten doodgeschoten. Ook de tweede gewonde overleed uiteindelijk.

Op de parking werd nadien nog een derde dode gevonden en ook bij een zoektocht doorheen het appartementencomplex troffen de agenten later nog twee lijken aan. Het gaat om een man en een vrouw in twee aparte flats.

Alle slachtoffers zijn om het leven gekomen door geweerschoten, bevestigt politiewoordvoerder Cathy Schrock. De agenten bleven ongedeerd.

Onder controle

Wat de aanleiding tot de schietpartij was, is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen. Volgens de Seattle Times is de situatie intussen onder controle. Er zijn geen vermoedens dat een schutter nog voortvluchtig zou zijn.

De nieuwe dodelijke schietpartij breit een vervolg aan de turbulente week die de VS beleefden door de terreuraanslagen in Boston en de explosie in Texas.

Kaart van Seattle

Grotere kaart weergeven

Lees meer over:

Onze partners