Sanders: "Mijn overwinning bewijst dat mensen verandering willen"

10/02/16 om 06:40 - Bijgewerkt om 06:40

Volgens Bernie Sanders, kandidaat bij de Democraten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is zijn overwinning in New Hampshire het bewijs dat de mensen "echte verandering willen". Sanders is als jood de eerste niet-christelijke kandidaat die een voorverkiezing wint in de staat.

Sanders: "Mijn overwinning bewijst dat mensen verandering willen"

Bernie Sanders in Manchester, New Hampshire © REUTERS

"Rekening houdend met de enorme crisissen waar ons land mee wordt geconfronteerd, is het te laat om dezelfde politieke elite te hebben, dezelfde economische elite". En ook de Amerikaanse media kregen er zwaar van langs, tot groot jolijt van zijn aanhangers.

Sanders riep daarnaast ook op om geld te storten voor zijn campagne, omdat hij geen beroep wil doen op Wall Street-donaties. "Help ons aub om geld te verzamelen dat we nodig hebben om te strijden in Nevada, South Carolina en de staten op Super Tuesday", klonk het.

Met bijna de helft van de stemmen geteld, leidt Sanders met 59 procent, tegen 38 procent voor Hillary Clinton. Zij gaf haar nederlaag al toe. Maar Clinton bleef dinsdagavond strijdlustig. "Nu gaan we nationaal met onze campagne. We zullen voor elke stem in elke staat vechten", zei ze. "Ik zal harder dan om het even wie werken voor echte oplossingen die jullie leven beter maken", sprak ze haar aanhangers toe. (Belga/NSK)

Onze partners