Italiaanse autoriteiten verordenen inbeslagname geblokkeerd ‘migrantenschip’

Matteo Salvini rookt een sigaret tijdens zijn bezoek aan de bouw van de TAV-spoorlijn tussen Italië en Frankrijk © Belga

Nadat een schip 49 migranten in de Middellandse Zee had gered, hebben de Italiaanse autoriteiten dinsdag de inbeslagname van de Mare Jonio verordend. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd.

De financiële politie escorteert het schip naar de haven van Lampedusa. In de komende uren zullen er verhoren van de bemanning zijn.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini had tevoren de hulporganisatie Mediterranea Saving Humans verboden aan te meren in een Italiaanse haven.

Woordvoerster Alessandra Sciiurba van de ngo heeft tegenover het Italiaanse persbureau Ansa gezegd dat de politie orders heeft gekregen de 49 van boord te laten gaan in Lampedusa.

Dat zou kortelings gebeuren.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa heeft het parket in het Siciliaanse Agrigento een onderzoek ingeleid tegen onbekenden wegens het begunstigen van illegale migratie. Aan het Italiaanse project Mediterranea nemen ook het Duitse Sea-Watch en andere ngo’s deel. De Mare Jonio voert de Italiaanse vlag.

Partner Content