'Salah Abdeslam kocht ontstekers bij vuurwerkbedrijf': verkoper 'verbaasd' (video)

29/11/15 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:35

Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, heeft enkele weken voor het drama een tiental elektrische ontstekers gekocht bij een vuurwerkbedrijf in Val-d'Oise.

'Salah Abdeslam kocht ontstekers bij vuurwerkbedrijf': verkoper 'verbaasd' (video)

Abdeslam Salah © AFP

Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, heeft enkele weken voor het drama een tiental elektrische ontstekers gekocht bij een vuurwerkbedrijf in Val-d'Oise, een departement ten noorden van Parijs. Dat hebben Franse media dit weekend bericht.

De zaakvoerder van het bedrijf in Saint-Ouen-l'Aumône zou zelf de veiligheidsdiensten hiervan op de hoogte gebracht hebben na de aanslagen van 13 november, aldus Le Parisien. De krant baseert zich op informatie van meerdere bronnen die dicht bij het onderzoek staan.

Bij de verkoop van een tiental elektrische ontstekers aan Salah Abdeslam, in september of oktober jongstleden, zou de handelaar "verbaasd" zijn door het gedrag van zijn cliënt. Salah Abdeslam zou met aandrang gepolst hebben naar de betrouwbaarheid en de efficiëntie van de goederen, schrijft de krant.

De vuurwerkspecialist zou de verdachte herkend hebben eens zijn naam en foto werden verspreid in het opsporingsbericht. Bij de aankoop van de ontstekers zou Salah Abdeslam hem zijn rijbewijs getoond hebben als bewijs van identiteit. (Belga/SD)

Onze partners